Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Slovākijas septiņkārtējā čempione koronavīrusa dēļ tiek likvidēta

Slovākijas septiņkārtējā čempione koronavīrusa dēļ tiek likvidēta
Foto: Jan Mintal/mskzilina.sk

Slovākijas futbola klubs „Zilina” paziņojis, ka koronavīrusa pandēmijas izraisīto finansiālo seku dēļ nevarēs turpināt savu darbību un no rītdienas sāks pašlikvidācijas procesu. Kluba paziņojumā norādīts, ka futbolisti nav piekrituši sarunām par algu samazinājumu krīzes laikā.

Slovākijā, līdzīgi kā gandrīz visās pārējās Eiropas valstīs, futbola sezonu apturēja koronavīrusa pandēmija. Sezonas apturēšanas brīdī „Zilina” atradās otrajā vietā, no līderes Bratislavas „Slovan” atpaliekot par desmit punktiem, taču sudraba pozīcijas un vieta nākamās sezonas Eiropas līgas kvalifikācijā bija visai droša.

„Zilina” šodien paziņojusi, ka vairāku iemeslu dēļ nespēs turpināt savu pastāvēšanu. Klubs uzsver, ka jau ilgāku laiku strādājis ar domu par futbolistu sagatavošanu un pārdošanu ārzemju klubiem, taču pēdējais lielais transfērs – Roberta Boženiks uz Nīderlandes „Feyenoord” – pagaidām kluba kasē ienesis tikai desmito daļu no kopējās transfēra summas, jo tāda bijusi klubu vienošanās.

„Zilina” paredz, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ šovasar par lielu kustību futbola transfēru tirgū nevajag domāt un šajā ziņā ienākumi būs tuvu nullei. „Zilina” paziņojumā minēts, ka šajā situācijā komandas profesionālie futbolisti būtu varējuši izrādīt solidaritāti pret tiem kluba darbiniekiem, kas līdz šim viņus trenēja un strādāja kopā ar viņiem, taču šādu soli no futbolistiem nav sagaidījusi.

„Zilina” esot vērsusies pie spēlētājiem ar piedāvājumu uz laiku samazināt līgumā paredzētās algas, ņemot vērā to, ka spēles šobrīd netiek aizvadītas un to, ka tieši futbolistu algas ir lielākais slogs kluba budžetam. Tika saņemta atbilde šīs sarunas risināt ar Slovākijas futbolistu arodbiedrību, ko klubs nosaucis par šajā situācijā negodīgu un nepieņemamu atbildi.

„Profesionālie futbolisti šīs situācijas dēļ nenokļūs eksistenciālā krīzē,” vēstīts kluba paziņojumā. „Viņu algas līdz šim bija 4-10 reizes lielākas nekā vidējā alga Slovākijā. Mums toties jāpadomā, kā parūpēties par kluba darbiniekiem, treneriem un jaunajiem spēlētājiem. Tādēļ kluba īpašnieks ir devis pilnvaras juristam, lai sāktu kluba pašlikvidācijas procesu.”

„Zilina” paziņojumā norādīts, ka, kamēr rit pašlikvidācijas process, juridiski klubam nav aizliegts turpināt dalību vietējās un starptautiskajās sacensībās.

„Zilina” ir septiņkārtēja Slovākijas čempione, pēdējoreiz titulu izcīnot 2017. gadā. Tā regulāri spēlējusi Eirokausu kvalifikācijā, divas reizes sasniedzot grupu turnīru – 2008. gadā UEFA kausā un 2011. gadā Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.mskzilina.sk/clanek.asp...


, 2020-03-31 08:50, pirms 4 gadiem
Lai brauc uz Latviju. Mums leģionāri vajadzīgi.
, 2020-03-31 12:44, pirms 4 gadiem
Tīrākā naudas atmazgāšana. Šis klubs katru gadu pārdod vairakus spēlētājus milionu vērtībā un tagad pēkšni nav naudas nu cmon... Kluba īpašniekam Slovākijā ir ''laba'' reputācija.
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.