Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

44 gadu vecumā mūžībā aizgājis bijušais Krievijas izlases pussargs Cimbalars

44 gadu vecumā mūžībā aizgājis bijušais Krievijas izlases pussargs Cimbalars
Iļja Cimbalars
Foto:Sport-express.ru

Iļja Cimbalars (1969-2013), viens no talantīgākajiem pēcpadomju Krievijas futbolistiem, šodien 44 gadu vecumā savā dzimtajā pilsētā Odesā, Ukrainā aizgājis mūžībā. Par nāves iemeslu kļuvusi sirds kaite.

Cimbalars futbolista karjeru uzsāka Odesā un trīs spēles aizvadīja arī Ukrainas izlasē. 1993. gadā viņš pārcēlās uz Maskavas „Spartak”, kura rindās aizvadīja septiņas sezonas, sešas reizes kļūstot par nacionālā čempionāta uzvarētāju. 1995. gadā Cimbalars tika atzīts par Krievijas gada futbolistu.

Starptautiskajai auditorijai izcilais pussargs palicis atmiņā ar savu dalību Krievijas izlases sastāvā 1994. gada Pasaules kausā un 1996. gada Eiropas čempionātā. Kopumā izlases rindās viņš aizvadīja 28 mačus, gūstot četrus vārtus. Visspilgtākie no tiem - EČ mačā pret Itāliju.

Noslēdzis futbolista karjeru 2002. gadā, Cimbalars uzsāka trenera un futbola funkcionāra karjeru. Viņš bija gan „Anži” kluba viceprezidenta amatā, gan „Khimki” un „Nižņij Novgorod” galveno treneru amatos.


Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.