Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Pirmajam izglābtajam futbolistam vairāki lūzumi un galvas traumas

Agris Suveizda

Pirmajam izglābtajam futbolistam vairāki lūzumi un galvas traumas
Alans Ruskels
Foto: larazon.es

Dienu pirms Dienvidamerikas otrā spēcīgākā futbola klubu turnīra "Copa Sudamericana" pirmās finālspēles avarēja Brazīlijas kluba "Chapecoense" lidmašīna, kurā uz klāja bija pavisam 81 cilvēks. Medijos cirkulē dažāda informācija, bet šobrīd oficiāli apstiprināti pieci izdzīvojušie un 25 mirušie.

Hosē Marijas Kordovas lidostas vadība paziņojumā savā mājaslapā vēstīja, ka Kolumbijas varas iestādes lēš par sešiem izdzīvojušiem, taču tiek cerēts, ka to skaits varētu palielināties. Lidmašīna avarēja kalnainā apvidū, kur palīdzības dienesti laika apstākļu dēļ piekļūt var tikai pa sauszemi un ir ārkārtīgi apgrūtināta pārvietošanās un redzamība. Lietusgāzes atkal ir atsākušās, tādēļ glābšanas darbi ir pārtraukti līdz saullēktam. Starp Latviju un Kolumbiju ir septiņu stundu laika starpība.

Pagaidām medijos cirkulē dažāda neoficiāla informācija par izdzīvojušo skaitu – atsevišķās vietnēs tika ziņots pat par 13 izdzīvojušajiem -, taču ziņu aģentūra AFP raksta, ka šobrīd oficiāli zināms, ka izglābti ir pieci izdzīvojušie, bet 25 personas ir mirušas. Tikmēr Medeljinas policijas pārstāvis Hosē Asevedo baidās, ka mirušo skaits var sasniegt 75 cilvēkus. Uz lidaparāta klāja bija 72 pasažieri, tostarp 22 futbolisti, un deviņi apkalpes locekļi.

Pirmais izdzīvojušais futbolists, kurš tika nogādāts slimnīcā, bija 27 gadus vecais Alans Ruskels. Kā vēsta Radio RCN, Ruskelam ir konstatēti vairāki kaulu lūzumi, tostarp gūžas lūzums, un galvas traumas. Ruskels slimnīcā tika nogādāts pie samaņas un bija spējīgs runāt. Izglābti un slimnīcā nogādāti esot arī vārtsargi Danilu (31 gads) un Žaksons Follmans (24).

"Chapecoense" plkst. 15:35 pēc vietējā laika ceļā uz Medeljinu devās no Sanpaulu ar pieturvietu Santakrusā de la Sjerrā, Bolīvijā. Sarunā ar Blu Radio notikušo komentēja Kolumbijas Civilās aviācijas vadītājs Alfredo Bokanegra: "Lidmašīna paziņoja par ārkārtas situāciju. Tai tika dota prioritāte nosēsties, taču tad sakari pazuda." Iepriekš Medeljinas lidostas paziņojumā tika sacīts, ka pie vainas varētu būt elektronikas kļūme.

"Chapecoense" paziņojums: "Ņemot vērā pretrunīgās ziņas, kuras par mūsu spēlētāju lidmašīnas avāriju vēsta dažādi žurnālistu avoti, klubs un tā viceprezidents Ivans Toco pagaidām atturas no komentāriem, kamēr nav sagaidīti oficiāli paziņojumi no Kolumbijas varas iestādēm. Lai Dievs ir ar mūsu sportistiem, vadītājiem, žurnālistiem un citiem delegācijas viesiem."

Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) paziņojums: "Apstiprinām, ka Kolumbijas varas iestādes mūs informēja par to, ka lidmašīna, kurā "Chapecoense" delegācija ceļoja no Brazīlijas, piedzīvoja avāriju pirms nolaišanās Kolumbijā. Uzturam sakarus ar varas iestādēm un gaidām oficiālu informāciju. CONMEBOL ģimene dziļi nožēlo notikušo. Visas konfederācijas aktivitātes tiek apturētas līdz turpmākiem paziņojumiem."

"Chapecoense" publicētais video pirms reģistrēšanās lidojumam

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/AChapeF/po...
https://twitter.com/TelemundoSports...
https://twitter.com/borbs/status/80...
Comunicado a la opinión pública | Conmebol.com
https://twitter.com/AFP/status/8035...
Chapecoense: Defensores Ruschel y Neto y...

     [+] [-]

, 2016-11-29 11:33, pirms 7 gadiem
General Acevedo confirmed the terrible news: 76 died in the plane crash. It's official.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 11:36, pirms 7 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: General Acevedo confirmed the terrible news: 76 died in the plane crash. It's official.
Var palūgt saiti?

     [+] [-]

, 2016-11-29 11:41, pirms 7 gadiem
voitinsh rakstīja: Var palūgt saiti?
Twitter @Martinmazur vietējais žurnālists, kurš ziņo no notikuma vietas

     [+] [-]

, 2016-11-29 14:14, pirms 7 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Twitter @Martinmazur vietējais žurnālists, kurš ziņo no notikuma vietas
Paldies