Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas grandi aicina par velti izīrēt spēlētājus traģēdijā cietušajam klubam

Agris Suveizda

Brazīlijas grandi aicina par velti izīrēt spēlētājus traģēdijā cietušajam klubam
Foto: "Associação Chapecoense de Futebol"

Brazīlijas klubi vienojas bēdās par "Chapecoense" traģēdiju, izsakot līdzjūtību un sērojot par zaudētajiem draugiem, paziņām, bijušajiem komandas biedriem, pretiniekiem. Klubi izsludina sēru dienas, "Atletico Paranaense" izgaismos savu stadionu "Chapecoense" zaļajā krāsā, bet valsts futbola elite nolēmusi parakstīt notu, kurā aicina palīdzēt "Chapecoense" traģiskajā brīdī.

"Šajā traģiskajā un neizsakāmi skumjajā brīdī mēs, Brazīlijas klubu prezidenti, kuri ir publiskojuši šo notu, vēlamies izteikt mūsu visdziļāko līdzjūtību "Chapecoense" futbola klubam, tā faniem un jo īpaši otrdienas rītā notikušajā traģēdijā iesaistīto sportistu, treneru un amatpersonu ģimenēm un draugiem.

Šo briesmīgo notikumu laikā saprotam, cik svarīga ir vienotība, atbalsts un palīdzība "Chapecoense" klubam. Tādēļ paziņojam par kopīgu palīdzību "Chapecoense" klubam, kas ietvers tostarp:

(i) spēlētāju izīrēšanu par velti 2017. gada sezonā un
(ii) formāli lūgt Brazīlijas Futbola konfederāciju atbrīvot "Chapecoense" no iespējas izkrist uz B sēriju nākamo 3 (trīs) sezonu laikā. Ja "Chapecoense" finišēs apakšējā četriniekā, tad no līgas izkritīs 16. vietas ieguvēja.

Šis ir mazākais žests, ko varam sniegt, lai palīdzētu atjaunot šo institūciju un Brazīlijas futbola sastāvdaļu, kas šodien tika zaudēta.

#ForçaChape"

Pagaidām par šīs notas atbalstīšanu savā mājaslapā paziņojuši pieci klubi. Tie ir "Palmeiras", "Santos", "Sao Paulo" un "Corinthians", kas ir četri titulētākie klubi Brazīlijas A sērijas vēsturē, kā arī "Coritiba". "Chapecoense" savu pēdējo spēli pirms traģēdijas aizvadīja tieši pret "Palmeiras", svētdien izbraukumā jaunajai čempionei zaudējot ar 0:1. No Sanpaulu klubs devās uz Santakrusu de la Sjerru, Bolīvijā, un tālāk lidoja uz Medeljinas lidostu, to diemžēl tā arī nesasniedzot. Šobrīd zināms, ka no 81 personas, kas atradās uz klāja, izdzīvojuši pieci vai seši cilvēki, tai skaitā trīs futbolisti.

Arī virkne pasaules slavenāko klubu izteikuši līdzjūtību un atbalstu "Chapecoense" un traģēdijā cietušos pieminējuši ar klusuma brīdi pirms treniņa sākuma. Savukārt Francijas Profesionālā līga paziņoja, ka pirms šovakar un rītvakar gaidāmajām spēlēm tiks noturēts klusuma brīdis.

Izmantotie resursi:
Nota Oficial - Medidas Solidárias à Chapecoense
Clubes brasileiros anunciam Medidas Solidárias...
Clubes brasileiros anunciam Medidas...
Nota oficial: Clubes anunciam medidas...
Coritiba Foot Ball Club

  +5 [+] [-]

, 2016-11-29 19:37, pirms 7 gadiem
šads solis būtu tikai loģisks

  +6 [+] [-]

, 2016-11-29 19:41, pirms 7 gadiem
Cepuri nost! Cerams, ka arī pārējie klubi atbalstīs šādu atbalsta veidu šim klubam.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 20:49, pirms 7 gadiem
Un Dienvid Amerikas futbols visiem asociējas ar trakiem faniem un traku futbolu... redziet. Tomēr sirniņa viņiem ir

  +3 [+] [-]

, 2016-11-29 22:32, pirms 7 gadiem
Pilnībā atbalstu šādu ieceri.

     [+] [-]

, 2016-11-30 08:21, pirms 7 gadiem
Kā tas var palīdzēt "traģēdijā iesaistīto sportistu, treneru un amatpersonu ģimenēm un draugiem."
Viņiem ir vajadzīgs cits atbalsts.