Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Rīgas čempionātā tuvojas izšķirošie notikumi, Ziļs labākais bombardieris

Rīgas čempionātā tuvojas izšķirošie notikumi, Ziļs labākais bombardieris
Vitālijs Ziļs vēl Narvas "Trans" kreklā
Foto: Jana Pipar

Arvien straujāk izšķirošajiem notikumiem tuvojas Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas futbola čempionāta Elites (Latvijas 2. līgas Rīgas reģiona sacensības) līga. Pēc divās iepriekšējās nedēļās aizvadītajām cīņām vadību arvien saglabā FC BetLanes, bet četru punktu atstatumā kopvērtējuma tabulā tai seko Ghetto FC/Gvatar un FK Salaspils/SK Kengaroos.

FC BetLanes futbolisti minētajā laika periodā laukumā nedevās, savukārt tās tuvākās konkurentes cīnījās mainīgām sekmēm. Ghetto FC/Gvatar ieguva trīs punktus mačā pret FK Jūrnieks (4:1, divi vārti Vladam Rimkum), kamēr FK Salaspils/SK Kengaroos kaldināja sauso panākumu pār Ogres NSC (3:0), kā arī ar rezultātu 2:6 piekāpās FK Jūrnieks vienībai, hat-trick uzvarētāju sastāvā realizējot Hosē Salvadoram Navaro.

Kā iepriekš minēts, FC BetLanes (32) pārsvars pār abām tiešajām sāncensēm ir četru punktu apjomā, bet reālu konkurenci līderei cīņā par zelta godalgām, visticamāk, sastādīs vienīgi Ghetto FC/Gvatar, kurai atlicis aizvadīt piecus mačus, savukārt salaspilieši laukumā posīsies tikai divas reizes. Rīgas čempionāta pašreizējai pirmās vietas īpašniecei vēl jāpiedalās četrās spēlēs, no kurām ļoti svarīga būs tieši 16. septembrī paredzētā spēkošanās pret Ghetto futbolistiem.

Trīs no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem iepriekšējās divās nedēļās, kā iepriekš norādīts, savāca ceturtajā vietā esošā FK Jūrnieks (23), savukārt abos aizvadītajos mačos uzvaras kaldināja pozīciju augstāk esošā Monarhs/Flaminko (25) – 4:1 pret Albatroz SC (trīs vārti Aleksandram Zeņkovam) un minimāls 2:1 triumfs pār kopvērtējuma tabulas lejasdaļas vienību SK Upesciems.

Otro uzvaru čempionātā izcīnīja FK Rīnūži/Grifs AG, pārspējot SK Upesciems (3:2), kaut jau nākamajā duelī spraigā cīņā ar 3:4 atzina FK Progress pārākumu. Savukārt vēl nepieminētajā spēlē pie trim punktiem tika ogrēnieši, kuri ar 4:1 sarūgtināja SK Upesciems.

Rīgas čempionāta rezultatīvāko futbolistu sarakstā vadības grožus joprojām saglabā FC BetLanes snaiperis Vitālijs Ziļs, kura rēķinā 16 trāpīgi raidījumi. Par triju vārtu tiesu atpaliek Ričards Jirgensons (FK Jūrnieks).

Divas cīņas aizvadītajās nedēļās risinājās Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā. Pirmo vietu jau garantējusī BFS Reinards/Ropaži negaidīti pārliecinoši ar 1:8 kapitulēja SK Kengaroos/FK Salaspils komandai. Savukārt Mārtiņa Valdmaņa astoņi vārtu guvumi sekmēja līgas rekorduzvaru FK Kadaga/RPP vienībai, kas ar 16:1 sagrāva FK Lielupe 2. Līdz ar šo veikumu M. Valdmanis ar kopumā 11 trāpīgiem raidījumiem izvirzījās līgas rezultatīvāko futbolistu saraksta priekšgalā.

Turnīra tabulā, kā minēts, uzvaru jau nodrošinājuši ropažnieki (17), bet otrās un trešās pozīcijas liktenis izšķirsies neklātienes cīņās starp Riga United FC 2 (13), FK Kadaga/RPP (11) un SK Kengaroos/FK Salaspils (10), no kurām pirmā jau visus mačus aizvadījusi, bet abām pārējām atlicis attiecīgi viens un divi mači.

Minētajā laika periodā risinājās arī pirmais Rīgas kausa izcīņas duelis, kur FK Jūrnieks, pateicoties diviem Aleksandra Čekulajeva vārtu guvumiem, ar 5:0 uzveica FK Kadaga/RPP. Jūrnieku pretinieks pusfinālā noskaidrosies šo otrdien plkst. 19:00 Alberta Šeibeļa stadionā paredzētajā cīņā starp FK Rīnūži/Grifs AG un Ghetto FC/Gvatar. Savukārt otrajā pusfināla pārī 19. septembrī plkst. 18:00 Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas laukumā tiksies Monarhs/Flaminko un Elites līgas līdere FC BetLanes.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija


, 2018-08-29 14:27, pirms 6 gadiem
Sacensību sistēmas izvērtējumā LFF būtu jāskata jautājums par to, vai un kā Rīgas čempionāta spēcīgākās komandas iekļaut 1.līgā.
, 2018-08-29 14:45, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Sacensību sistēmas izvērtējumā LFF būtu jāskata jautājums par to, vai un kā Rīgas čempionāta spēcīgākās komandas iekļaut 1.līgā.
Pieļauju, ka Rīgas čempionāta komandas nemaz negrib tur spēlēt. Līmenis īpaši neatšķiras, bet izdevumi daudz lielāki. Tāpat arī daudzi spēlētāji negrib spēlēt Pirmajā līgā, jo dod priekšroku brīvdienu pavadīt ar ģimeni nevis braukt uz Grobiņu, Balviem, Preiļiem u.t.t.
, 2018-08-29 14:57, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Sacensību sistēmas izvērtējumā LFF būtu jāskata jautājums par to, vai un kā Rīgas čempionāta spēcīgākās komandas iekļaut 1.līgā.
Par Rīgas zonu būtu jājautā, VAI Pielaist. Jo tur tāda futbola kapsēta redzama - Monarhs, Salaspils, Ogre- Toto komandas ar pieredzi. Lai mauc pa 2. Līgu.
Pagājušajā nedēļā biju uz Albatroz-Monarhs spēli. Monarhs stabīli kļuva par vienu no nīstākajām komandām Latvijā. Tāds mentāli nestabīlu krievu īpatsvars nevienā citā komandā nav redzēts.
, 2018-08-29 15:09, pirms 6 gadiem
Latfootball rakstīja: Pieļauju, ka Rīgas čempionāta komandas nemaz negrib tur spēlēt. Līmenis īpaši neatšķiras, bet izdevumi daudz lielāki. Tāpat arī daudzi spēlētāji negrib spēlēt Pirmajā līgā, jo dod priekšroku brīvdienu pavadīt ar ģimeni nevis braukt uz Grobiņu, Balviem, Preiļiem u.t.t.
Par līmeni ļoti šaubos, vai Tev ir taisnība. Šogad Latvijas kausā no 10 spēlēm, kur tikās 1 un 2. Līgas komandas, 9 uzvarēja 1. Līga - vienīgā no 2. Līgas uzvarēja FC Betlanes, kas arī ar Ventspili godam pacīnījās. Nemaz neņemot vērā to, ka 1. Līgas klubi nereti atpūtināja labākos spēlētājus kausā, grūti argumentēt, ka līgu spēks ir līdzīgs pēc šādiem rezultātiem
, 2018-08-29 15:15, pirms 6 gadiem
Latfootball rakstīja: Pieļauju, ka Rīgas čempionāta komandas nemaz negrib tur spēlēt. Līmenis īpaši neatšķiras, bet izdevumi daudz lielāki. Tāpat arī daudzi spēlētāji negrib spēlēt Pirmajā līgā, jo dod priekšroku brīvdienu pavadīt ar ģimeni nevis braukt uz Grobiņu, Balviem, Preiļiem u.t.t.
Par tevis minēto līmeņu nelielo atšķirību fakti runā ko citu. Šogad savā starpā Latvikas kausā Rīgas reģiona 2. Līgas un komanda.lv Pirmās līgas komandas savā starpā tikās 5 reizes. Dueļos 4 reizes uzvarēja 1. Līgas komandas. Tika reģiona līdere Betlines spēja uzvarēt. Par motivācijas trūkumu tiem penšiem, kas tur pārsvarā spēlē, gan jāpiekrīt.
, 2018-08-29 16:10, pirms 6 gadiem
Futbolizators rakstīja: Par līmeni ļoti šaubos, vai Tev ir taisnība. Šogad Latvijas kausā no 10 spēlēm, kur tikās 1 un 2. Līgas komandas, 9 uzvarēja 1. Līga - vienīgā no 2. Līgas uzvarēja FC Betlanes, kas arī ar Ventspili godam pacīnījās. Nemaz neņemot vērā to, ka 1. Līgas klubi nereti atpūtināja labākos spēlētājus kausā, grūti argumentēt, ka līgu spēks ir līdzīgs pēc šādiem rezultātiem
Es runāju tikai par Rīgas čempionātu nevis par 2.līgu kopumā:

Super Nova - Babīte - 2:1
Monarhs - Daugavpils - 2:4
Betlanes - Auda - 2:0
Grobiņa - Albatroz - 7:1

Nevaru novērtēt vai visi spēcīgākie "albatrosi" aizbrauca uz Grobiņu, bet "Daugavpils" spēlēja ar pamatsastāvu un "Super Novai" arī visi līderi, izņemot Kārkliņu, bija ierindā. Pirmās līgas favorītiem uzvaras nenāca viegli, bet "Auda" zaudēja.
, 2018-08-29 16:12, pirms 6 gadiem
Palaidu garām spēli Staiceles Bebri - Upesciems (3:0), bet "Upesciems" ir pastarītis, tā nav Rīgas čempionāta vidusmēra komanda.
, 2018-08-29 16:38, pirms 6 gadiem
Upesciemam tehniskais zaudeejums bija, jo nesavaacaas uz speeli...
Bet taisniiba par to braukaashanu, ne visi to grib un nauda... 1.ligaa ari nebutu tik daudz to komandu, ja pashvaldiibas nesponsereetu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.