Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Nikars'' UEFA reitingā sasniedz augsto 11. vietu

Krišs Upenieks

''Nikars'' UEFA reitingā sasniedz augsto 11. vietu
FK ''Nikars''
Foto: LFF

Astoņkārtējie Latvijas telpu futbola čempioni ''Nikars'' sasnieguši Latvijas līdz šim augstāko rezultātu UEFA reitingā. Rīgā bāzētais klubs pašlaik Eiropā ierindojas 11. pozīcijā, bet līdere ar naudīgā Kazahstānas vienība ''Kairat'', pie tam trijniekā ir divas kazahu komandas.

''Nikars'' Latvijas telpu futbolā dominē pēdējos astoņos gadus, regulāri Latviju pārstāvot arī UEFA kausa izcīņā. Pēdējā gadā Latvijas čempionāta finālsērijā izpalika ierastā cīņa pret ''Raba'' komandu, tādējādi arī lielas intrigas beigās nebija, jo debitante BFC ''Daugavpils'' ļoti nopietnu pretestību izrādīt nespēja, zaudējot trīs spēlēs. Jāpiemin, ka arī ''Raba'' pusfinālā čempionei kapitulēja trīs spēlēs.

Aizvadītajā gadā ''Nikars'' sasniedza nebijušus panākumus arī UEFA kausa izcīņā. Pēc veiksmīga pamatturnīra, kurā Rīgā ar 4:1 pieveikta Bulgārijas komanda ''Grand Pro'', ar 3:1 poļu ''Rekord Bielsko-Biala''. Zaudējums gruzīnu ''Iberia Star'' (0:1) neliedza ''Nikaram'' iekļūt Elites kārtā.

Ar Eiropas vadošajām komandām ''Nikars'' cīnījās Kazahstānā, kur pirmajā spēlē zaudēja pašreizējai ranga līderei ''Kairat'' - 2:11. Turpinājumā rīdzinieki aizvadīja divas ļoti cienīgas spēles - 5:5 pret Serbijas ''Ekonomac'', bet līdzīgā spēlē ar 4:5 zaudēts Parīzes klubam ''Sporting''.

Elites kārtā vietu bez ''Kairat'' nākamajai sezonai garantējušas vēl trīs komandas - spāņu ''Inter'', Kazahstānas ''Tulpar'' un serbu ''Ekonomac''. Arī šogad Rīgā ''Nikars'' uzņems UEFA kausa pamatturnīra kārtu.

UEFA telpu futbola reitings

VKlubsValstsReitinga koeficients
1.KairatKazahstāna64 157
2.InterSpānija29 666
3.TulparKazahstāna28 500
4.EkonomacSerbija21 000
5.ChrudimČehija19 500
6.TTG UgraKrievija18 500
11.NikarsLatvija14 000
42.SK AugurIgaunija0 500
46.FC InkarasLietuva0 167

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LTFA.LV/ph...



  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 11:26, pirms 9 gadiem
Kazahu komandā ir 11 brazīļi, gruzīns, bet vietējie stepju dēli ir tikai rezervistos, bumbu un dvieļu padevējos. Bet ja ir nauda, var jau zīmēties.
Tādējādi Nikars Latvijai kaunu nedara, ir OK, cik atceros skatījies, mums ir importēti tikai viens brazīlis un treneri. Forši, ka bērnus piesaista un trenē, tehniski futbolisti kad paaugsies varēs spēlēt arī uz lielā laukuma.