Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Lokomotiv" papildina sastāvu ar Milānā neapmierināto Mariu

"Lokomotiv" papildina sastāvu ar Milānā neapmierināto Mariu
Žuau Mariu. Foto: PA Pictures/Scanpix

Krievijas futbola klubs Maskavas "Lokomotiv" sastāvu papildinājis ar 26 gadus veco balsta pussargu Žuau Mariu, kurš pieder Milānas "Inter". Panākta vienošanās par vienas sezonas īri, bet pēc tam "Lokomotiv" varēs iegādāties portugāli par 18 miljoniem eiro.

Milānas vienība Mariu iegādājās 2016. gada vasaras noslēgumā, viņa bijušajai komandai Lisabonas "Sporting" pārskaitot 40 miljonus eiro, plus darījumam tika pievienoti pieci miljoni iespējamajos bonusos. Pagājušajā sezonā balsta pussargs piedalījās 20 mačos A Sērijā, izceļoties ar vienu rezultatīvu sitienu un divām piespēlēm, tomēr Antonio Kontes turpmākajos plānos viņš neietilpa.

Tagad Mariu otro reizi kopš iegādes ticis izīrēts. Pirmā reize bija 2018. gada janvārī, kad viņš nebija apmierināts ar spēles laiku "Inter" rindās, tāpēc pārcēlās uz Anglijas Premjerlīgu, pievienojoties "West Ham United". Londonas komandas rindās Mariu aizvadīja 13 spēles un guva divus vārtus, tomēr "West Ham" pēc īres neizmantoja iespēju viņu iegādāties par aptuveni 40 miljoniem.

Maskavā viņa līguma izpirkuma summa noteikta krietni mazāka – pēc gada "Lokomotiv" varēs viņu iegādāties par 18 miljoniem. Tiek norādīts, ka Krievijas vienība maksās viņa algu pilnā apmērā, kas ir 3,5 miljoni eiro par sezonu.

Mariu aizvadījis 43 spēles Portugāles izlasē, gūstot vārtus. Viņš debitēja 2014. gadā un divus gadus vēlāk tika iekļauts komandas sastāvā dalībai Eiropas čempionātā, kurā tika izcīnīts tituls. Tāpat Mariu bija Portugāles valstsvienības rindās 2018. gada Pasaules kausa izcīņā. Viņš piedalījās četros mačos – grupas spēlēs pret Spāniju, Irānu un Maroku, kā arī astotdaļfinālā pret Urugvaju, kurā tika piedzīvots zaudējums. Tikai pirmajā mačā pret spāņiem Mariu nebija sākumsastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.fclm.ru/ru/publications...


Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.