Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Čehijas čempione pastiprinās ar trim veterāniem – Dani, Altintopu un Rotaņu

Agris Suveizda

Čehijas čempione pastiprinās ar trim veterāniem – Dani, Altintopu un Rotaņu
Halils Altintops
Foto: slavia.cz

Pēc astoņu gadu pauzes atgriezusies Čehijas čempiones godā, Prāgas "Slavia" vakar pamatīgi satricināja valsts futbola tirgu, vienā dienā izziņojot par uzreiz trīs labi zināmu pussargu pievienošanos. Līgumu ar klubu parakstījis gan Dani, gan Halils Altintops, gan Ruslans Rotaņs.

33 gadus vecais portugāļu uzbrūkošais pussargs Dani jau kopš 2008. gada spēlēja Sanktpēterburgas "Zenit" un bija viens no kluba līderiem, simboliem un arī kapteiņiem. Portugāli gan regulāri mocīja nopietnas traumas, to dēļ izlaižot abus pēdējos Eiropas čempionāta finālturnīrus. Aizvadītajā sezonā Dani Krievijas Premjerlīgā piedalījās vien 12 mačos un guva četrus vārtus. Ar Dani, kurš izlasē 38 spēlēs guvis četrus vārtus, līgums parakstīts uz diviem gadiem.

Tāpat nākamo sezonu Prāgā pavadīs 34 gadus vecais turku pussargs Halils Altintops, kurš lielāko daļu karjeras pavadījis dzimtajā Vācijā. Iepriekšējos četrus gadus Altintops spēlēja "Augsburg", aizvadītajā sezonā Bundeslīgā piedaloties 31 mačā, 17 sākot pamatsastāvā un gūstot sešus vārtus. Turcijas izlases rindās viņa rēķinā 38 spēles un astoņi vārti. Savukārt viena gada līgums parakstīts ar 35 gadus veco ukraiņu pussargu Ruslanu Rotaņu, kurš visu līdzšinējo karjeru pārstāvējis "Dnipro". Ukrainas kluba kapteinis un simbols iepriekšējā sezonā piedalījās 19 mačos un guva piecus vārtus. Ukrainas izlasē viņam 93 spēles un astoņi vārti.

Dani, Altintopa un Rotaņa kopējais vecums ir visai iespaidīgs – 102 gadi -, turklāt neviens no viņiem šogad savu dzimšanas dienu vēl nav svinējis. Jāpiebilst, ka vakar "Slavia" arī zaudēja vienu spēlētāju, paziņojot par sava pamatvārtsarga Jirži Pavlenkas pāreju uz Brēmenes "Werder". Vācu mediji lēsa, ka 25 gadus vecā Pavlenkas iegāde izmaksās starp diviem un trim miljoniem eiro.

Prāgas "Slavia" ar 69 punktiem 30 spēlēs iepriekšējā sezonā triumfēja Čehijas čempionātā, par divu punktu tiesu apsteidzot Plzeņas "Viktoria". "Slavia" tas bija ceturtais tituls vēsturē un pirmais kopš 2009. gada. UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju "Slavia" sāks trešajā kārtā, kurā būs neizsētās statusā.

Izmantotie resursi:
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

  +1 [+] [-]

, 2017-06-28 15:36, pirms 7 gadiem
Varēja jau arī par Spartas papildinājumiem Janko (no Basel) un Ben Haimu (no Maccabi) uzrakstīt

Vakar Slavia zaudēja ne tikai Pavlenku, bet arī gandrīz 23 gadus veco Jaroslavu Mihaliku, kurš pilnībā pārgājis uz Polijas Cracovia pa 0,85 miljoniem eiro (Cracovia rekordpirkums). Mihaliks sezonas otro daļu atradās īrē pie Cracovia

  +1 [+] [-]

, 2017-06-28 15:41, pirms 7 gadiem
Un Pavlenkas vietā jau paņemts gandrīz 35 gadus vecais Jans Laštuvka no Karvina kluba. Laštuvka ir spēlējis Ukrainā (Shakhtar, Dnipro), Anglijā (Fulham, West Ham), Vācijā (Bochum)

     [+] [-]

, 2017-06-28 16:55, pirms 7 gadiem
Ir būts Eden stadionā, kā arī no Čehijas viennozīmīgi par Slavia, gluži tāpat kā Zviedrijā par Hammarby.

Galvenais, lai atkal netiktu sabraukts auzās ar finansēm, kā gadus atpakaļ.