Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Boca Juniors" pieprasa tehnisko uzvaru, finālu pārceļ uz decembra otro nedēļas nogali

Andrejs Siliņš

"Boca Juniors" pieprasa tehnisko uzvaru, finālu pārceļ uz decembra otro nedēļas nogali
"River Plate" stadions Buenosairesā. Foto: AFP / Scanpix

Argentīnas futbola kluba "Boca Juniors" vadība oficiāli pieprasīja Dienvidamerikas Futbola asociācijai (CONMEBOL), lai tā piešķirtu komandai tehnisko uzvaru "Copa Libertadores" finālā pret citu argentīniešu komandu "River Plate". CONMEBOL tikmēr lēma pārcelt finālu uz 8. vai 9. decembri.

"Copa Libertadores" pirmais fināla mačs, kas tika aizvadīts "Boca Juniors" laukumā, noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu 2:2. Duelī starp divām Buenosairesas komandām un nesamierināmajām pretiniecēm atbildes mačam vakar bija jānotiek "River Plate" laukumā, tomēr mājinieku fani pirms spēles uzbruka "Boca" autobusam, tā virzienā raidot akmeņus un traumējot vairākus futbolistus. Viņi cieta arī no asaru gāzes, kas tika izmantota pūļa savaldīšanai. Policijai nācās likt lietā arī gumijas lodes.

Pēc vairākkārt mainītiem lēmumiem pēdējais paredzēja, ka mačs jāpārceļ uz pagaidām nenoteiktu laiku. Ilgi kavēties gan nav iespējams, jo jau 12. decembrī Apvienotajos Arābu Emirātos jāstartē FIFA Pasaules klubu kausam, kurā būs jāspēlē "Copa Libertadores" čempioniem. Viņiem gan pirmā spēle paredzēta 18. decembrī.

"Boca Juniors" oficiāli pieprasīja CONMEBOL diskvalificēt "River Plate" un piešķirt uzvaru "Boca Juniors". Tomēr CONMEBOL sēdē Paragvajā pieņēma lēmumu otru maču aizvadīt 8. vai 9. decembrī ārpus Argentīnas, taču konkrētas norises vietas vēl nav, tāpat kā konkrēts datums.

Tiek runāts, ka spēle varētu norisināties Paragvajas galvaspilsētā Asunsjonā vai ASV pilsētā Floridā. Tiesa, 8. decembrī ASV futbolā jau norisināsies ļoti nozīmīga cīņa - MLS finālspēle. Savukārt 9. decembrī Maiami "Dolphins" kārtējā spēle NFL, mājās uzņemot Jaunanglijas "Patriots".

     [+] [-]

, 2018-11-27 19:29, pirms 5 gadiem
vēl spēli var aizvadīt Urugvajas galvaspilsētā kā arī netiek izslēgta iespēja spēli aizvadīt Saūda Arābijā