Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bijušais Mančestras ''City'' treneris Pelegrini vadīs Ķīnas Superlīgas klubu

Bijušais Mančestras ''City'' treneris Pelegrini vadīs Ķīnas Superlīgas klubu
Manuels Pelegrini
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Mančestras ''City'' galvenais treneris Manuels Pelegrini panācis vienošanos ar Ķīnas Superlīgas klubu ''Hebei China Fortune''.

Manuels Pelegrini aizvadītajā sezonā bija Anglijas Premjerlīgas komandas Mančestras ''City'' galvenais treneris, taču jau sezonas laikā bija zināms, ka viņam tas ir pēdējais gads pie ''City'' stūres. Pelegrini vietā bija aizrunāts Žuzeps Gvardiola, kurš iepriekš veiksmīgi vadīja tādus grandus kā ''Barcelona'' un Minhenes ''Bayern''.

Mančestrā čīlietis pavadīja trīs sezonas, kuru laikā palīdzēja ''pilsētniekiem'' vienreiz uzvarēt Anglijas Premjerlīgā, divas reizes Līgas kausā, kā arī aizcīnīties līdz vēsturiskam pusfinālam UEFA Čempionu līgā, kurā Mančestra ar minimālu rezultātu 0:1 divu spēļu summā kapitulēja topošajiem čempioniem Madrides ''Real''.

62 gadus vecais Čīles futbola speciālists šosezon bez darba nepaliks, jo noslēdzis līgumu ar Ķīnas Superlīgas komandu ''Hebei China Fortune'', kas šobrīd Ķīnas spēcīgākajā futbola līgā pēc aizvadītām 23 spēlēm ieņem 5. vietu. Turnīra pārliecinoša līdere ir ''Guangzhou Evergrande'', kuru trenē bijušais Portugāles izlases treneris Luiss Felipe Skolari. Jāpiebilst, ka aizvadītajā sezonā Hebei spēlēja tikai pēc spēka otrajā līgā, izcīnot 2. vietu.

Šajā vienībā spēlē tādi futbolisti kā Žervinju, Gagels Kakuta, Ersans Gulums, kā arī Argentīnas izlases spēlētājs Ezakiels Laveci, kurš pārstāvējis gan vienu no spēcīgākajām Itālijas vienībām ''Napoli'', gan Francijas nepārprotamo līderi PSG, taču šobrīd atrodas ''China Fortune'' rezerves komandā, jo pilnībā nav atguvies no elkoņa traumas, pareizāk sakot, lūzuma, ko guva ''Copa America'' pusfinālā pret ASV.

Jāpiebilst, ka ''China Fortune'' pirmā izvēle galvenā trenera amatā bija itālis Roberto Mancini, tomēr viņš piedāvājumam nepiekrita.

Resursi:
News: Ex-Manchester City boss Manuel Pellegrini...

     [+] [-]

, 2016-08-27 14:50, pirms 8 gadiem
Ķīnas prezidents ir liels futbola fans. Vrb pēc dekādes ķīna būs spēks