Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Zenit" par 30 miljoniem iegādāsies argentīniešu uzbrucēju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Zenit" par 30 miljoniem iegādāsies argentīniešu uzbrucēju
Kristians Pavons
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas trešā spēcīgākā komanda Sanktpēterburgas "Zenit" piekritusi samaksāt 30 miljonus eiro par 21 gadu vecā uzbrucēja Kristiana Pavona iegādāšanos.

Sanktpēterburgas "Zenit" 2015. gadā pēc trīs sezonu pārtraukuma triumfēja Krievijas čempionātā, tomēr turpinājumā nācies samierināties ar divām trešajām vietām. Pēdējā sezona bija neveiksmīga arī Eirokausos – UEFA Eiropas līgā piedzīvots zaudējums pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

Komandas labākais vārtu guvējs bija Artjoms Dzjuba, kurš sāncenšu vārtsargus pārspēja 13 reizes, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas par Sanktpēterburgas "Zenit" labāko snaiperi kļuva brazīlietis Halks. Pērn jūnijā viņš par 56 miljoniem eiro tika pārdots Ķīnas klubam Šanhajas SIPG.

Arī nākamajā sezonā Sanktpēterburgas "Zenit" plāno uzbrukuma smailē izmantot ārzemnieku – tiek vēstīts, ka klubs piekritis iegādāties 21 gadu veco argentīnieti Kristianu Pavonu, kurš pieder slavenajam "Boca Juniors". Aizvadītajā sezonā viņš 30 mačos izcēlās ar deviņiem precīziem sitieniem.

Pavons ir pārstāvējis Argentīnas olimpisko izlasi, tomēr pieaugušo valstsvienībā pagaidām nav spēlējis. 2015. viņš kļuva par Argentīnas čempionu, kā arī triumfēja "Copa Libertadores". Tāpat par Argentīnas čempionu uzbrucējs kļuva šomēnes.

Iepriekš Sanktpēterburgas "Zenit" par Pavonu piedāvāja 14 miljonus eiro, tomēr Argentīnas čempione piedāvājumu noraidīja. Uzbrucēja līgumā minēts, ka viņu iespējams izpirkt par 18 miljoniem, un Krievijas klubs piekritis samaksāt summu. Ar komisijas maksām un nodokļiem summa pieaugs līdz 30 miljoniem, savukārt 18 miljonus saņems "Boca Juniors".

Izmantotie resursi:
https://www.clarin.com/deportes/fut...