Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Poznaņas "Lech" pieliek punktu otrās līgas komandas sapnim un sasniedz Polijas kausa pusfinālu

Poznaņas "Lech" pieliek punktu otrās līgas komandas sapnim un sasniedz Polijas kausa pusfinālu
Epizode no Poznaņas "Lech" uzvaras. Foto: EPA/Scanpix

Šovakar Polijas kausa pusfinālā iekļuva Poznaņas "Lech", kas izbraukumā ar 3:1 pārspēja līgu zemāk spēlējošo "Stal Mielec".

Poznaņas "Lech" vadībā izvirzījās jau piektajā minūtē, kad precīzs bija spāņu pussargs Daniels Ramiress, bet pārsvaru dubultoja krievu uzbrucējs Timurs Žamaletdinovs. Lai gan laukuma saimniekiem pirmā puslaika kompensācijas laikā izdevās vienus vārtus atspēlēt, izglābties viņiem neizdevās. "Stal Mielec" bija pēdējā no otrās līgas komandām, kas turpināja cīņu Polijas kausa izcīņā.

Pusfinālā "Lech" pretī stāsies Gdaņskas "Lechia", kas ir 2019. gada Polijas kausa ieguvēja, bet otrā pusfinālā spēkus samēros Varšavas "Legia", kas trofeju izcīnīja 2018. gadā un ir titulētākā sacensību komanda, un "Cracovia".

Ungārijas čempionātā šovakar tika aizvadīta viena spēle. Turnīra līdere "Ferencvaros" viesos ar 1:0 pieveica "Ujpest". Kopvērtējumā "Ferencvaros" pārsvars pār tuvāko sekotāju ir deviņi punkti. Budapeštas komanda ir pagājušās sezonas čempione un Ungārijas titulētākā komanda – tās kontā ir 30 tituli.

Čehijā aizvadīti četri mači. Centrālajā duelī "Plzen" viesos ar 2:1 pārspēja Prāgas "Sparta", turpinot dzīties pakaļ sacensību līderei – Prāgas "Slavia" ir par astoņiem punktiem vairāk. Laukuma saimnieki 87. minūtē samazināja deficītu, izceļoties zviedram Dāvidam Moberjam-Kārlsonam, bet centieni panākt izlīdzinājumu cieta neveiksmi.


Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.