Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Eiropas lokomotīve: Fēru salas futbola sezonu sāks jau 9. maijā

Agris Suveizda

Eiropas lokomotīve: Fēru salas futbola sezonu sāks jau 9. maijā
Foto: fsf.fo

Neskaitot Baltkrieviju, kas sezonu nemaz neapturēja, par pirmo augstāko futbola līgu Eiropā, kas aizvadīs oficiālas spēles, varētu kļūt Fēru salu čempionāts – oficiāli paziņots, ka jaunā sezona sāksies 9. maijā. Šajā pašā datumā vēlas atsākt Vācijas Bundeslīga, taču valdības atļauja vēl nav saņemta.

Fēru salu čempionātam bija jāsākas 8. martā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ 2020. gada sezonas sākums tika pārcelts divas reizes. Beidzot jaunais datums ir fiksēts, un tas ir 9. maijs, kurā sezonu ievadīs abu stiprāko komandu KI un B36 duelis. KI pagājušajā sezonā triumfēja pirmoreiz kopš 1999. gada.

16. maijā Fēru salās sāksies 1. divīzijas sacensības, bet 24. maijā gaidāms sieviešu čempionāta sākums. Neskatoties uz divu mēnešu nobīdi kalendārā, vasarā augstākajā līgā tik un tā plānots pārtraukums – no 12. līdz 27. jūlijam. Līgas sezonai vajadzētu beigties 7. novembrī, bet kausa fināls ir pārcelts uz 5. decembri.

Dānijai piederošajā Fēru salu arhipelāgā, kurā dzīvo ap 52 tūkstošiem cilvēku, nav neviena Covid-19 upura, bet reģistrēto inficēšanās gadījumu ir 187. Kopš 8. aprīļa atklāti tikai trīs jauni saslimšanas gadījumi, tiesa, divi no tiem bija salīdzinoši nesen – 23. aprīlī.

Latvijai ar Fēru salām rudenī jātiekas UEFA Nāciju līgas otrajā sezonā, kas pagaidām nav nedz atcelta, nedz pārcelta. 9. oktobrī Latvijai paredzēta izbraukuma spēle, bet 14. novembrī – mājas spēle.

Izmantotie resursi:
https://www.fsf.fo/landskappingin-e...

     [+] [-]

, 2020-04-28 11:48, pirms 4 gadiem
Neuzvarami, kā dāņi.