Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Van Bastens uz nedēļu atbrīvots no darba televīzijā par nacistu sveicienu

Van Bastens uz nedēļu atbrīvots no darba televīzijā par nacistu sveicienu
Marko van Bastens. Foto: Imago Sport/Scanpix

LETA--AP. Bijušais Nīderlandes futbola izlases uzbrucējs Marko van Bastens uz nedēļu atstādināts no analītiķa pienākumu pildīšanas raidsabiedrībā "Fox Sports" par nacistu sveiciena izrunāšanu sestdien tiešā ētera laikā, ziņo ziņu aģentūra AP.

Van Bastens "Sieg Heil" pateicis sestdien pēc vācu trenera intervēšanas tiešā ētera televīzijas šovā. Bijusī Nīderlandes futbola zvaigzne strādā par analītiķi "Fox Sports" un frāzi, kas nozīmē "Sveika, uzvara!" izmeta, kad kameras jau bija izslēgtas.

Van Bastena komentārs paspruka nedēļas nogalē, kad Nīderlandes futbola klubi lika papildu uzsvaru uz cīņu pret rasismu ar minūtes klusuma brīdi mača sākumā.

Vēlāk šova laikā van Bastens atvainojās, bilstot, ka "man nebija nolūka šokēt cilvēkus." "Fox Sports" pirmdien paziņojumā pavēstīja, ka norobežojas no van Bastena komentāra, nosaucot to par "stulbu un nepiemērotu", bet vēlāk Nīderlandes futbola zvaigzni uz nedēļu atstādināja no amata un viņa algu izmaksās Nīderlandes institūtam, kurš veicina zināšanas par Otro pasaules karu.

Van Bastens bija Amsterdamas "Ajax" un "Milan" klubu uzbrucējs, kā arī viena no lielākajām nīderlandiešu futbola zvaigznēm, kuras 1988. gadā uzvarēja Eiropas čempionātā.

Pēc spēlētāja karjeras beigām viņš trenēja Nīderlandes un citu valstu komandas, kā arī bija Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) vecākā amatpersona.


, 2019-11-26 15:18, pirms 4 gadiem
Ja būtu nosaucis Kristapa Valtera iesauku, būtu diskvalifikācija vismaz uz divdesmit vienu dienu!
, 2019-11-26 17:11, pirms 4 gadiem
sveiciens "Sieg Heil" [protams, latīņu val. versijā] bija jau senās Romas laikos, bet īstais 3. Reiha nac[ionālsociāl]istu sveiciens bija "Heil H****r!".
, 2019-11-26 17:53, pirms 4 gadiem
Argonauts rakstīja: sveiciens "Sieg Heil" [protams, latīņu val. versijā] bija jau senās Romas laikos, bet īstais 3. Reiha nac[ionālsociāl]istu sveiciens bija "Heil H****r!".
Es brīnos ka tie no Visu Nacismam šitā savā starpā nesveicinās
, 2019-11-26 19:13, pirms 4 gadiem
Argonauts rakstīja: sveiciens "Sieg Heil" [protams, latīņu val. versijā] bija jau senās Romas laikos, bet īstais 3. Reiha nac[ionālsociāl]istu sveiciens bija "Heil H****r!".
ar vienu uzrunāja un otru atbildēja.. tā bija...
Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Milānas izcilnieks Žirū grasās iet Lorisa pēdās un tuvojas pārejai uz MLS

Francijas futbola izlases uzbrucējs Olivjē Žirū, kurš vasarā kļūs par brīvo aģentu, ir panācis principiālu vienošanos ar MLS klubu "Los Angeles", vēstī žurnālists Fabricio Romāno.
Husrovs Toirovs. Foto: FC Shakhtar
8

"Shakhtar" soda futbolistu par tīkšķi okupantu uzvarai un naudu novirzīs Ukrainas armijai

Titulētais Ukrainas futbola klubs Doneckas "Shakhtar" paziņojis, ka Tadžikistānas uzbrucējs Husrovs Toirovs sodīts vienas mēnešalgas apmērā, jo ielaikojis attēlu par okupantu uzvaru pārbaudes spēlē. Soda nauda tiks novirzīta Ukrainas armijas atbalstam.
"Fenerbahce" spēlētāji pret "Trabzonspor" atbalstītāju. Foto: Zumapress.com/Scanpix
6

"Fenerbahce" spēlētājiem uzbrūk Trabzonas fani, futbolists aizstāvas ar efektīgu sitienu

Daudzējādā ziņā dramatisks svētdienas vakars aizvadīs Turcijas Superlīgā, kur laimīgas uzvaras izrāva abas titula pretendentes Stambulas "Galatasaray" un "Stambulas "Fenerbahce".