Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Pogrebņakam naudas sods par vēršanos pret melnādainiem futbolistiem

Ints Megnis
Ints Megnis

Pogrebņakam naudas sods par vēršanos pret melnādainiem futbolistiem
Pāvels Pogrebņaks. Foto: AFP/Scanpix

Kādreizējā Krievijas futbola zvaigzne Pāvels Pogrebņaks saņēmis 250 000 rubļu (3300 eiro) lielu naudas sodu par izteikumiem, ka ir "smieklīgi"', ka Krievijas izlasē ir melnādaini spēlētāji.

35 gadus vecais uzbrucējs, kurš pašlaik pārstāv Jekaterinburgas "Ural" vienību, Krievijas Futbola savienība arī piemērojusi nosacītu sodu līdz šīs sezonas beigām. Tas stāsies spēkā, ja Pogrebņaks izteiks vēl kādas diskriminējošas frāzes.

Pogrebņaks neapstrīdēs lēmumu un ir atvainojies. Viņš šos vārdus teica pagājušajā nedēļā intervijā laikrakstam "Komsomolskaya Pravda". Tos nosodījis pat Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieks cilvēktiesību jautājumos Mihails Fedotovs.

Uzbrucējs stāstīja, ka ir pret tendenci, ka Krievijas pases saņem citu valstu spēlētāji, kā, piemērus nosaucot brazīliešus Mariu Fernandesu un Ari. "Es šim neredzu jēgu. Nesaprotu kāpēc Ari saņēma Krievijas pasi. Ir smieklīgi, kad melnais futbolists pārstāv Krievijas izlasi," teica Pogrebņaks. "Mariu Fernandess ir augstākās klases spēlētājs, tomēr mums viņa pozīcijā ir arī Igors Smoļņikovs. Mēs varētu iztikti arī bez ārzemniekiem."

Vēlāk Pogrebņaks, kurš Krievijas izlasē aizvadīja 33 spēles, pauda, ka viņam "nav nekā pret melnādainajiem spēlētājiem". "Intervijā izteicu savu viedokli, ka nacionālajā izlasē vēlētos redzēt futbolistus, kuri dzimuši un auguši mūsu valstī. Tas arī viss. Nevēlējos kādu aizskart."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...