Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

MLS: dānis debijā nāk uz maiņu un nokārto uzvaru pret līderiem

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

MLS: dānis debijā nāk uz maiņu un nokārto uzvaru pret līderiem
Federiko Igvains (dzeltenajā)
Foto: AP/Scanpix

Aizritējušas trīs ceturtās nedēļas spēles ASV augstākajā futbola līgā (MLS). Jaunanglijas ''Revelution'' pirmajā spēlē mājās grāva jaunpienācēju, kamēr Kolumbusas uzvarā visus vārtus guva divi spēlētāji no Eiropas un viens no Āzijas.

Jaunanglijas ‘’Revolution’’ sezonas pirmā mājas spēle bija pārcelta uz divām nedēļām, kas komandu un tās fanus saprotami sarūgtināja, bet, iespējams, ir bijis vērts gaidīt, jo šonakt, beidzot spēlējot savā laukumā, izdevās sasist piecus vārtus un gūt sezonas pirmo panākumu, uzveicot jaunpienācēju Minesotas ‘’United’’. Jāpiemin, ka MLS debitantei bija tik trakas problēmas ar spēlētāju iztrūkumiem, ka nevarēja aizpildīt visas 18 vietas uz šo spēli.

“Revolution’’ spēli dominēja jau no paša sākuma, un bija vajadzīgas tikai trīsarpus minūtes, lai atzīmētos ar pirmajiem vārtiem mājās šosezon, kad uzbrūkošais pussargs Huans Agudelo ar galvu uzņēma izcilu centrējumu un trieca bumbu mērķī.

Paejot vēl desmit minūtēm, pēc neticami neveiksmīga mājinieku rikošeta bumba nonāca pie pretinieka Kristiana Ramireza, viņš uzreiz piespēlēja Kolenam Verneram, kurš to precīzi no distances iesita vārtos. Kejs Kamara gan ‘’Revolution’’ vadību atgrieza, kad veiksmīgi pielika kāju precīzai piespēlei, novirzot bumbu vārtos. Drīz pēc tam mājinieku spēlētājs tika gāzts soda laukumā, un Lī Nguens precīzi sita savu sezonas otro pendeli. Ar to gan pirmajā puslaikā nebija viss, jo Agudelo ar izcilu sitienu palielināja komandas vadību. (4:1)

Otrā puslaika pašā sākumā ‘’United’’ izpildīja brīvsitienu, veiksmīgi bumbai nonākot pie Brenta Kālmena, kurš no dažu metru attāluma guva vārtus. Lai arī viesiem bija parādījusies cerība, punktu spēlei pielika vēl viens pārkāpums savā soda laukumā, un mājinieku Kriss Ternijs 11 metru soda sitienu izpildīja nevainojami. 5:2, kas ir dalīti rezultatīvākais mačš šosezon MLS. Tāpat pēc šīs spēles jaunpienācēji ir ielaiduši jau 18 vārtus, kas ir par trīs reizēm vairāk kā tuvākajiem sekotājiem.

Citā spēlē bija vērojams neizšķirts bez gūtiem vārtiem, bukmeikeru visa turnīra galvenā favorīte Ņujorkas ‘’Red Bull’’ nespēja savā laukumā uzveikt Soltleiksitijas ‘’Real’’, kura vēl arvien ir bez uzvarām. Viesiem galvenā trenera amatā pirmo spēli aizvadīja Derils Šors.

Spēle bija ar lērumu iespējām abām komandām, astotajā minūtē viesi varēja tikai nobrīnīties kā neizvirzījās vadībā, sākumā spēcīgs trieciens atleca no vārtu staba, bumbai nonākot citam Soltleiksitijas spēlētājam, kurš to sita uz vārtiem, kuras vārtsargs bija izgājis ārā, bet lieliska ‘’Red Bulls’’ aizsarga reakcija ļāva pielikt precīzi kāju un glābt komandu, bumbai atkal nonākot pie ‘’Real’’ spēlētāja, kura sitiens gan tika pilnībā nobloķēts. Mazliet vēlāk spēlē mājinieku kādreizējais Premjerlīgas uzbrucējs Bredlijs Raits-Filips ar galvu bumbu sita garām.

Jau otrā puslaika pirmajā minūtē ‘’Red Bull’’ izcili glāba vārtsargs, kurš izskrēja veiksmīgi pretī sitienam. Gulbrandsens, aizritot stundai, mājinieku rindās bīstami izaicināja ‘’Real’’ vārtsargu, bet neveiksmīgi.

Pēdējās desmit minūtēs ar lielisku skrējienu izcēlās Rait-Filips, kurš apspēlēja pat vārtsargu, bet viesu aizsargs bija ātrāks un bumbu izraidīja no laukuma, tādējādi vārtus neviena komanda nekādi gūt nespēja. Jāpiemin, ka daudz atzinības par šo spēli izpelnījās 18 gadus vecais Ņujorkas spēlētājs Tailers Adamss, kurš aizvadīja tikai savu otro MLS spēli.

Tikmēr Portlendas ‘’Timbers’’ zaudēja pirmos sezonas punktus, zaudējot izbraukumā pret Kolumbusas ‘’Crew’’, kura pārtrauca astoņu neuzvarēto savstarpējo spēļu sēriju.

Tāpat kā Jaunanglijā notikušajā spēlē, arī šajā bija vajadzīgas nepilnas četras minūtes pirmajiem vārtiem, kad ‘’Timbers’’ spēlētājs Dairons Asprilja veiksmīgi sita bumbu tālajā stūrī no asa leņķa. Minūtes vēlāk sliktas viesu spēles aizsardzībā dēļ pie bumbas tika nenosegtais irākietis Džastins Meramss, kurš to bez problēmām iesita vārtos un izlīdzināja rezultātu. (1:1)

Drīz pēc tam norvēģis Ola Kamara ar skaistu sitienu pāri vārtiem izvirzīja ‘’Crew’’ vadībā, kamēr, paejot vēl desmit minūtēm, ar lielisku tālšāvienu izcēlās Djēgu Valerī, bumbai norībinot vārtu stabu. Raženais Farnendo Adi gan izlīdzināja rezultātu tieši pirms pārtraukuma, precīzi sitot garām vairākiem mājinieku aizsargiem un vārtsargam. Tas nigērieti padara par dalīti rezultatīvāko ‘’Timbers’’ spēlētāju vēsturē līgā ar 45 vārtiem 90 spēlēs. (2:2)

Tikai sākoties otrajam puslaikam, Adi varēja kļūt par rezultatīvāko sava kluba vēsturē, bet sitiens ar galvu tika veiksmīgi atvairīts. Spēle mazliet norima līdz pat pēdējām desmit minūtēm, kad mājinieki izrāva uzvaru, atlēkušo bumbu triecot iekšā dāņu debitantam Niko Hansenam. Jāizceļ arī Federiko Igvains, kurš aizvadīja lielisku spēli ''Crew'' labā.

MLS spēļu rezultāti, ceturtā nedēļa

SpēleRez./Laiks
Revolution - Minnesota5:2
Red Bulls - Salt Lake0:0
Crew - Timbers3:2

MLS kopvērtējums

VRietumiSUNZVAPVAustrumiSUNZVAP
1.Timbers430112:691.Crew42117:67
2.Dallas32104:272.Red Bulls42114:47
3.Dynamo32017:663.Atlanta320111:36
4.Earthquakes32015:464.Orlando22003:16
5.Sporting31202:155.Toronto31204:25
6.Sounders31116:546.NY City31115:24
7.Rapids31113:347.Fire31113:54
8.Galaxy31023:438.Revolution31026:53
9.Whitecaps30122:519.Union30213:42
10.Salt Lake30121:4110.Impact30213:42
11.Minnesota40136:18111.DC United30120:61