Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Advokāts pārņem Roterdamas "Sparta" komandu

Andrejs Siliņš

Advokāts pārņem Roterdamas "Sparta" komandu
Diks Advokāts
Foto: EPA / Scanpix

Pazīstamais nīderlandiešu futbola speciālists Diks Advokāts piekritis vietējā futbola kluba Roterdamas "Sparta" piedāvājumam vadīt komandu līdz šīs sezonas beigām.

Advokāts tikai pavasarī kļuva par Nīderlandes izlases galveno treneri, taču pēc tam, kad komanda nespēja kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa izcīņai, treneris no sava amata novembrī atkāpās. "Sparta" sezonas pirmajā pusē spēlējusi slikti - divas uzvaras un pieci neizšķirti 17 spēlēs ļāvuši sakrāt vien 11 punktus, ar ko pietiek tikai priekšpēdējai 17. vietai. Turklāt tāds pats punktu skaits arī pēdējā vietā esošajai "Roda JC".

Pēc "Sparta" zaudējuma vietējā čempionātā "Feyenord" ar 0:7 no darba tika atbrīvots galvenais treneris Alekss Pastors. Kamēr tika meklēts jauns galvenais treneris, komanda ar 0:4 atzina arī "Groningen" pārākumu. Nu klubam izdevies vienoties ar Advokātu, kurš pārņems vadību jau tuvākajā laikā. Vienošanās panākta par darbu līdz šīs sezonas beigām.

Pēdējā vietā tabulā sezonu noslēgušajai komandai būs jāatstāj augstākā līga, bet 16. un 17. pozīcijā palikušajām komandām būs jāpiedalās pārspēlēs par palikšanu Nīderlandes klubu futbola elites sabiedrībā.

70 gadus vecais Advokāts savulaik kā spēlētājs pārstāvēja Roterdamas komandu. 37 gadus garās trenera karjeras laikā Advokāts strādājis dažādās valstīs gan ar klubiem, gan komandām. Advokāts bijis PSV, Sanktpēterburgas "Zenit", Stambulas "Fenerbahce", Glāzgovas "Rangers" un citu pazīstamu klubu treneris, bet izlašu līmenī strādājis ne vien ar Nīderlandi, bet arī Krieviju, Beļģiju, Serbiju, AAE un Dienvidkoreju.

Izmantotie resursi:
https://www.football-oranje.com/dic...

     [+] [-]

, 2017-12-26 10:52, pirms 6 gadiem
Es sākumā nodomāju, ka advokāts pēc profesijas