Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Tevess: "Ja šādi notikumi būtu mūsu spēlē, "River Plate" kauss jau būtu rokās"

Rolands Eliņš

Tevess: "Ja šādi notikumi būtu mūsu spēlē, "River Plate" kauss jau būtu rokās"
"Boca Juniors" galvenais treneris Giljermo Skeleto un Karloss Tevess. Foto: AP/Scanpix

Pēc skandalozi atceltās „Copa Libertadores” finālspēles „Boca Juniors” līderis Karloss Tevess veltīja skarbu kritiku Dienvidamerikas futbola vadošajai organizācijai CONMEBOL, norādot, ka pretiniece „River Plate” atkal saņēmusi labvēlīgu lēmumu. Savukārt kluba kapteinis Pablo Peress, kuram slimnīcā no acs tika izņemtas stikla šķembas, pauda savu nožēlu par futbola līdzjutēju izgājieniem.

Karloss Tevess bija starp tiem „Boca Juniors” spēlētājiem, kuri tiešā veidā cieta no „River Plate” līdzjutēju uzbrukuma komandas autobusam, kad tas bija ceļā uz 21. gadsimta Dienvidamerikas lielāko klubu futbola spēli – „Copa Libertadores” fināla otro maču. Tevess bija neapmierināts gan ar fanu rīcību, gan ar spēles organizētāju vilcināšanos pieņemt lēmumu.

„Uzskatu, ka šis ir apkaunojums. Tas, ko dara CONMEBOL, ir apkaunojums,” teica Tevess Argentīnas medijiem. „Tas ir mans personīgais viedoklis, ko paužu skaļi. Ja kāds vēlas mani tādēļ sodīt, tad lai to dara, samierinos ar to.”

Haosā pirms spēles Argentīnas mediji ziņoja, ka CONMEBOL pārstāvji cenšoties panākt spēles noritēšanu nedaudz vēlākā laikā, nevis pārcelšanu uz citu dienu. CONMEBOL medicīniskais personāls izplatīja paziņojumu, ka nav guvuši apstiprinājumu par to, ka „Boca Juniors” spēlētāji fiziski būtu cietuši savainojumus, kas neļautu iziet laukumā, un CONMEBOL argumentācijā tika piesaukta arī FIFA prezidenta Džanni Infantīno klātbūtne un gaidāmais G20 samits, kas nākamajā nedēļas nogalē Argentīnā arī prasīs lielus drošības pasākumus. Spēle vakar tika vairākkārt pārcelta, līdz beidzot divas stundas pēc paredzētā sākuma līdzjutēji stadionā tika informēti par spēles pārcelšanu uz svētdienas vakaru.

„Pablo Peress bija nogādāts slimnīcā, bet pie mums nāca CONMEBOL cilvēki un centās pierunāt iet laukumā,” teica Tevess. „Šāda situācija ir apkaunojoša. Divi mūsu spēlētāji ir slimnīcā, viens vemj, es arī vēmu, visi šķauda. Ja šādi notikumi būtu „Boca Juniors” mājas spēlēs, kauss jau būtu pasniegts „River Plate” futbolistiem un mēs jau būtu diskvalificēti. Tāpēc labāk runāsim par citu tēmu.”

Jāpiezīmē, ka pirms trim gadiem „Boca Juniors” mājas spēlē patiešām saņēma tehnisko zaudējumu pret „River Plate” fanu uzbrukuma dēļ. Atgriežoties laukumā pēc puslaika pārtraukuma, „River Plate” futbolisti piedzīvoja, kā „Boca Juniors” „fani” viņu virzienā raidīja piparu gāzi. Rezultāts tobrīd bija 0:0, divu spēļu summā vadībā bija „River Plate” ar 1:0, un CONMEBOL disciplinārlietu komisija lēma par „Boca Juniors” diskvalifikāciju.

Šonakt „River Plate” gan solidarizējās ar „Boca Juniors” un piekrita, ka spēle ir jāpārceļ, taču ārzemju futbola apskatnieki norāda, ka „River Plate” kluba vadība labi apzinājusies, ka uzvara šādā spēlē netiktu uztverta kā kluba paša sasniegts triumfs.

Savukārt „Boca Juniors” kapteinis Pablo Peress medijiem apstiprināja, ka nopietni cietis fanu uzbrukumā un mediķiem nācies izņemt stikla gabaliņus no viņa acs: „Man tagad ir sāpoša acs. Ārsti teica, ka tajā ir pāris savainotas vietas, droši vien no stikla gabaliņiem, kurus viņi izņēma no turienes.”

Peress arī pauda savu nožēlu par to, kā viss izvērsies: „Jūtos sāpināts. Šiem vajadzēja būt futbola svētkiem, bet vairāk izskatījās pēc kara.”

Finālspēle šobrīd paredzēta svētdienas vakarā, 22:00 pēc Latvijas laika, taču pilnīgi droši vēl to apgalvot nevar. Buenosaireses amatpersonas apstiprinājušas, ka tiek izvērtēts drošības risks, kas rada bažas par mača norisi. Pēc atceltā mača stadions šobrīd ir slēgts, un „River Plate” būs jānomaksā sods, lai to atkal atvērtu.

„River Plate” prezidents Rodolfo D`Onofrio savos komentāros Argentīnas medijiem gan kategoriski nepiekrita iespējai, ka spēli varētu aizvadīt pie slēgtām tribīnēm: „Nav nekādu iemeslu, lai skatītāji netiktu ielaisti tribīnēs. Varu jums apgalvot, ka „River Plate” nav atbildīga par notikušo incidentu. Ļoti žēl, ka viss sanācis šādi. Mūsu klubs teica, ka nevar spēlēt pret klubu, kas saprotamā kārtā ir šoka stāvoklī. Atvainojos faniem, kas bija ieradušies uz spēli. Bet es jau no sākuma teicu CONMEBOL, ka šodien nespēlēsim.”

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en-in/news/if-...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-25 13:41, pirms 5 gadiem
"„River Plate” prezidents Rodolfo D`Onofrio savos komentāros Argentīnas medijiem gan kategoriski nepiekrita iespējai, ka spēli varētu aizvadīt pie slēgtām tribīnēm"

Ne tikai pie slēgtām tribīnēm, bet vispār neitrālā stadionā, ja nevar nodrošināt drošību.