Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krievija: Cauņam pusotra minūte, visiem favorītiem uzvaras

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Krievija: Cauņam pusotra minūte, visiem favorītiem uzvaras
Aleksands Cauņa
Foto: www.championat.com

Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa izgājis laukumā Maskavas "CSKA" uzvarētajā spēlē pret Samāras "Krylya Sovetov", bet komanda izcīnīja uzvaru ar 2:1. Arī citās Krievijas Premjerlīgas spēlēs panākumi favorītiem.

Krievijas Premjerlīga atmodusies pēc nelielās vasaras dusas. Šodien un nedēļas izskaņā tika aizvadītas 17. kārtas spēles, kurās gan lielas sensācijas netika fiksētas. Latvijas futbola līdzjutējus visvairāk interesēja Mahačkalas "Anzhi" un Maskavas "CSKA" veiksmes un neveiksmes.

"Anzhi" savā laukumā uzņēma titulēto "Zenit", kas turnīra tabulā atradās priekšā vien par trīs punktiem. Neskatoties uz viesu statusu, tieši sanktpēterburgieši vairāk kontrolēja bumbu. Visbiežāk uzbrukuma smailē atradās Dani, taču nevienu no saviem vārtu gūšanas momentiem izmantot neizdevās. Ko nepaveica viņš, to 80. minūtē iespēja Aleksandrs Keržakovs. Kādreizējais "Sevilla" snaiperis sita ideāli precīzi, nodrošinot komandai panākumu ar 1:0. Oskars Kļava netika pieteikts mačam. Interesanti, ka gan spēles laikā, gan arī pēc tās pamatīgas saķeršanās notika starp zeņitkas atbalstītājiem un policistiem, tā ka droši var apgalvot, ka "Zenit" saņems naudas sodu. Pats klubs gan paudis sašutumu, ka pret komandas faniem darbībā laisti varas iestāžu darbinieki, uzskatot, ka būtu jāatrod veids, kā citādāk nomierināt fanus.

Aleksandra Cauņas "CSKA" šovakar uzņēma vienu no turnīra pastarītēm "Krylya Sovetov". Kā arī bija gaidāms, pirmajā puslaikā armijniekiem, spēlējot bez pāris traumētajiem futbolistiem, piederēja milzīgs pārsvars. Ātri vien rezultātu pēc Keisukes Hondas piespēles atklāja labākais turnīra snaiperis Sejdu Dumbija. Pašās puslaika beigās ar eleganti izpildītu sitienu atzīmējās jau pieminētais japānietis Honda, panākot 2:0. Likās, ka šai spēlei punkts jau pielikts, bet 43. minūtē viesi guva kuriozus vārtus, vienus vārtus atgūstot.

Šaubu par uzvarētāju gan tā arī neradās. 54. minūtē Alans Dzagojevs panāca 3:1, bet līnijtiesnesis ļoti strīdīgā situācijā fiksēja aizmuguri. Jau pēc brīža "CSKA" ieguva iespēju spēlēt vairākumā, jo otro brīdinājumu saņēma Ivans Taranovs. Pēc tā bijušais Jana Kolera klubs Igora Akinfejeva sargātajiem vārtiem tā pa īstam vairs arī nepietuvojās, bet "CSKA" uzbruka nemitīgi, bet vārtu gūšanas momenti tika izšķērdēti. Kompensācijas laika otrajā minūtē laukumā devās mūsu Cauņa, kurš nomainīja Dumbiju. Sev atvēlētajā laikā viņš vienreiz pieskārās bumbai ātrajā pretuzbrukumā, iespēlējot to soda laukumā Vāgneram Lavam, kurš neprata bumbu apstrādāt. Praktiski uzreiz pēc šīs epizodes mačs arī noslēdzās. Cauņam tas bija pirmais oficiālais mačs Premjerlīgā pēc piecu gada līguma parakstīšanas ar "CSKA".

Jāsaka, ka kopuma 17. kārtā nekādi dižie pārsteigumi netika fiksēti. Vispārliecināšākā uzvara "Lokomotiv" (pirmā uzvara pēc trīs zaudējumiem), kas izrēķinājās ar Permas "Amkar" - 4:0. Interesanti, ka pēc mača atsevišķi "Loko" pārstāvji nodēvēja "Amkar" par pārliecinoši vājāko čempionāta komandu (par ko gan neliecina turnīra tabula). Šovakar uzvarētājklubs oficiāli parakstījis līgumu ar "Levante" snaiperu Felipi Kaisedo, kurš iepriekšējā sezonā izcēlās ar 13 vārtu guvumiem.

100 gūto vārtu robežu pārsniedzis Igors Semšovs, kura dublis palīdzēja Maskavas "Dinamo" ar 2:0 uzvarēt "Rostov". Tagad Semšova kontā ir 101 precīzs raidījums Krievijas čempionātos. Par Rostovas kluba prezidenta padomnieku iecelts slavenais bulgāru futbolists Hristo Stoičkovs. Noteikti jāizceļ smagais Kazaņas "Rubin" panākums Groznijā ar minimālo 1:0 pār vietējo "Terek". Maskavas "Spartak" turpina rāpties arvien augstāk, šoreiz pieveicot "Volgu", kas sezonas sākumā kādu laiku atradās pat pirmajā pozīcijā - 2:0.

Noslēgumā noteikti jāuzraksta, ka 1. līgas klubam Vladikaukāzas "Alania" atļauts Eiropas līgas spēles aizvadīt savā laukumā, kaut arī iepriekš tika paziņots, ka stadions neatbilst starptautiskajām prasībām. Pēc ilgām diskusijām un pierunāšanas mēģinājumiem "Alania" saņēmusi atļauju spēlēt savā mājas laukumā.

Krievijas čempionāta tabula

VKomandaSP
1CSKA Moscow1740
2Zenit St. Petersburg1733
3Dynamo Moscow1732
4Rubin Kazan1730
5Anzhi Makhachkala 1727
6Spartak Moscow1727
7Lokomotiv Moscow1725
8Kuban Krasnodar1724
9Krasnodar1722
10Amkar Perm1719
11Terek Grozny1719
12Tom Tomsk1719
13Volga Nizhny Novgorod1716
14Rostov1713
15Spartak Nalchik1713
16Krylia Sovetov Samara1711

Labākie bombardieri

VSpēlētājsKlubsVārti
1.Sejdu DumbijaCSKA10
2.Danko LazovičsZenit9
3.Aleksansrs KeržakovsZenit8
4.Pāvels GoliševsTom8

  +5 [+] [-]

, 2011-07-25 20:31, pirms 13 gadiem
Nekas sezonas laikā , gan jau uzspēlēs ilgāk . Kas zina moška būs russian premier league champ

  +2 [+] [-]

, 2011-07-25 20:34, pirms 13 gadiem
Tieši ieslēdzu TV spēles beigās, kad cauņa tika uzmainīts un ja nebūtu drusku nokļudijies bumbas apstrādā, iziet viens pret vinu ar vārtusargu...un kas zin kas notiktu tālāk...

  +2 [+] [-]

, 2011-07-25 20:50, pirms 13 gadiem
Anzhi laiks iegādāties normālu uzbrucēju,ar Holendu nebūs aršana.Patika kā Ionovs iegāja spēlē vakar.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-26 00:13, pirms 13 gadiem
"Cauņam tas bija pirmais oficiālais mačs pēc piecu gada līguma parakstīšanas ar "CSKA""

Nebija vis! Krievijas kausa spēle arī ir oficiāls mačs.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-26 00:38, pirms 13 gadiem
Cerams, ka ar laiku spēles laiks Cauņam pieaugs vai arī viņu izīrēs. Ļoti ceru, ka arī Kļavu izīrēs, jo pagaidām izskatās, ka viņam tikt spēlēt Mahačkalā nav diez ko reāli. Tikai jauniešos, un tā nav viņa vaina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja