Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Polijas valdība oficiāli atbalsta Ekstraklases plānu sezonu atsākt maija beigās

Agris Suveizda

Polijas valdība oficiāli atbalsta Ekstraklases plānu sezonu atsākt maija beigās
Kristers Tobers. Foto: Lechia Gdansk

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis un sporta ministre Danuta Dmovska-Andžejuka preses konferencē paziņojuši, ka valdība ir devusi zaļo gaismu Polijas profesionālā futbola atsākšanas plānam. Ja viss ritēs, kā cerēts, Ekstraklase varēs atsākties 29. maijā, taču līdz tam vēl gaidīs virkne sagatavošanās posmu un pārbaužu.

"Tās ir lieliskas ziņas," sacīja Ekstraklases valdes prezidents Marcins Animuckis. "Valdības piekrišana atsākt treniņus ir ļāvusi pielietot mūsu plānu, pie kura kopā ar ekspertiem strādājām jau četras nedēļas. Ja vien neparādīsies kādi negaidīti šķēršļi un ja veselības situācija valstī ļaus, līga pēc gatavošanās beigām varēs sākties 29. maijā."

Valdība ir apstiprinājusi Polijas profesionālo līgu izstrādāto plānu, kurā iekļauta virkne atslēgas posmu. Vispirms 3. un 4. maijā gaidāmas komandu spēlētāju un personāla pārbaudes, 4.maijā jāatsākas treniņiem mazās grupās, 10. maijā jāatsākas kopējiem treniņiem, 27. un 28. maijā notiks spēlētāju, personāla un tiesneša pārbaudes, bet 29. maijā jāsākas Ekstraklases 27. kārtai. Kamēr vien valdība neatcels pulcēšanās ierobežojumus, spēles notiks aiz slēgtām durvīm.

Līdz regulārās sezonas beigām Ekstraklasei jāaizvada vēl četras spēles, bet tad vēl septiņi mači būtu jāaizvada pēc augstākās līgas sadalīšanās divos astotniekos. Sezonas pēdējā kārta Polijā paredzēta 18. un 19. jūlijā. Interesanti, ka Polijas futbola organizāciju paziņojumā atklāts, ka UEFA rekomendējusi līgu sezonas pabeigt līdz 20. jūlijam, izņemot "Top 15" līgas, kuras drīkstot pabeigt līdz 3. augustam. Acīmredzot iemesls ir nākamās sezonas Eirokausu kvalifikācija, kuru "Top 15" līgu klubi, kā ierasts, sāks tikai ar otro kvalifikācijas kārtu.

Ekstraklasē spēlē Latvijas izlases futbolisti Pāvels Šteinbors un Kristers Tobers, savukārt Polijas 1. līgā – Vladislavs Gutkovskis un Olštinas "Stomil" jaunpienācēji Ņikita Kovaļonoks un Vjačeslavs Kudrjavcevs. Tikmēr Šveices Superlīga, kuras klubus pārstāv Mārcis Ošs, Roberts Uldriķis, Andris Vaņins un Daniels Ontužāns, nobalsojusi pret līgas paplašināšanu no 10 līdz 12 komandām. Lai paplašinātu līgu, par bija jānobalso divām trešdaļām Superlīgas un Izaicinājuma līgas klubu, taču 14 nepieciešamo balsu vietā rezultāts bija 10:10.

Izmantotie resursi:
https://www.pzpn.pl/federacja/aktua...
https://www.sfl.ch/news/news/artike...