Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Vardarbības dēļ apturēti Grieķijas futbola turnīri

Vardarbības dēļ apturēti Grieķijas futbola turnīri
Skats laukumā pirms "Panathinaikos" un "Olympiacos" dueļa
Foto: TT News Agency/Scanpix

Grieķijā uz nenoteiktu laiku tiek pārtraukta visu profesionālu futbola līgu norise. Pēc nesenajām vardarbības izpausmēm grieķu valdība noteikusi pauzi vietējos čempionātos.

Aizvadītajā nedēļas nogalē grieķu superklubu dueli starp "Panathinaikos" un "Olympiacos" pavadīja Atēnu kluba līdzjutēju ielaušanās laukumā un centieni uzbrukt "Olympiacos" futbolistiem, bet vakar ar pamatīgu skandālu beidzās Grieķijas Superlīgas izpildkomitejas sēde, kurā esot izcēlusies asa vārdu apmaiņa starp abu klubu vadītājiem. Rezultātā Grieķijas valdība pieņēmusi lēmumu trešo reizi šosezon apturēt profesionālo turnīru norisi.

"Mēs esam informēti, ka Superlīgas un Futbola līgas turnīri tiek pārtraukti uz nenoteiktu laiku," medijiem atklāja Superlīgas prezidents Giorgoss Boroviloss. Grieķijas jaunā valdība ar partiju "Syriza" priekšgalā ir apņēmusies cīnīties ar ievērojamo agresiju grieķu futbolā, un pēdējie notikumi ir spilgts apliecinājums problēmām. "Valdība vēlas, lai spēles tiktu atsāktas pēc iespējas ātrāk, taču, lai tas notiktu, no visām iesaistītajām pusēm tiek gaidīta tūlītēja reakcija," piebilda Boroviloss.

Pagaidām nav noteikts, cik ilgs būs pārtraukums. Superlīgas prezidents norādīja, ka ir dažas problēmas, kuras nav atrisināmas vienas vai divu nedēļu laikā. Superlīgas, Futbola līgas un Grieķijas Futbola savienības vadība turpinās diskusijas ar mērķi radīt jaunus drošības noteikumus.

Iepriekšējās divas reizes, kad grieķu profesionālajās līgās tika ieturēta pauze, notika sezonas sākumā. Septembrī pārtraukuma iemesls bija līdzjutēju nāve fanu sadursmē trešās divīzijas mačā starp "Ethnikos" un "Irodotos", bet novembrī tika noteikta pauze pēc uzbrukuma vienam no tiesnešu komitejas vadītājiem.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Superlīgā šosezon ir valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs. Pieredzējušā aizsarga pārstāvētais "Ergotelis" 17 komandu konkurencē ieņem 15. vietu ar 22 punktiem 27 spēlēs. Šodien kluba vadība paziņoja par galvenā trenera atlaišanu – tikai 13 dienas pēc stāšanās amatā darbu zaudēja Janis Macurakis. Šajā sezonā "Ergotelis" tas bija jau ceturtais atlaistais komandas vadītājs.

Izmantotie resursi:
Breaking News, Business News, Financial and...
BBC - Homepage
Η επίσημη ιστοσελίδα - ΠΑΕ Εργοτέλης

     [+] [-]

, 2015-02-26 08:44, pirms 9 gadiem
šitie melnīgsnējie ir viena reti "tumša" tautiņa . visās jomās