Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauniešu futbola treneri dosies apmācībās uz Vāciju un Angliju

Krišs Upenieks

Latvijas jauniešu futbola treneri dosies apmācībās uz Vāciju un Angliju
Gatis Kalniņš
Foto: Māris Greidāns

Ar braucieniem uz Vāciju un Angliju, stažējoties vairākās turienes pasaules līmeņa futbola akadēmijās, Latvijas Futbola federācija (LFF) ievadījusi jaunu treneru apmācības programmu "A-UEFA Elite Youth".

"A-UEFA Elite Youth" treneru apmācības programma Latvijā ieviesta ar mērķi paaugstināt profesionālās iemaņas un kvalifikāciju tiem treneriem, kuri ikdienā strādā ar Latvijas jauniešu un reģionālajām futbola izlasēm, kā arī savos klubos pārrauga treniņu procesu jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem.

Šīs treneru izglītības programmas nodarbības sāksies šīgada decembrī. Programmas gaitā paredzēti kopumā četri stažēšanās braucieni, divi no kuriem jau aizvadīti. Turpinājumā trenerus gaida divas viesošanās Nīderlandes futbola kluba akadēmijās.

Novembrī organizētie braucieni uz Vāciju un Angliju norisinājās sadarbībā ar Baltijas Futbola skolu, kas ļāva viesoties Vācijas klubos "Borussia Mönchengladbach" un "Bayer 04 Leverkusen", kā arī Anglijas klubos "Tottenham Hotspur FC" un "Liverpool FC". Šo stažēšanās braucienu gaitā tika nodrošināta kluba komandu treniņu un spēļu procesa novērošana un analīze, kā arī pārrunas ar attiecīgo klubu treneriem, metodiķiem un vadītājiem.

Pateicoties Vidzemes Futbola centra vadītāja Anda Rozīša iniciatīvai, aizvadītajos pieredzes apmaiņas braucienos līdzās jaunās programmas studentiem-treneriem piedalījās arī vairāki treneri no Vidzemes reģiona.

A-UEFA Elite Youth treneri/studenti:
Raimonds Aleksandrovs, Aleksandrs Basovs, Dāvis Caune, Andrejs Gluščuks, Jānis Goba, Aleksandrs Jeļisejevs, Gatis Kalniņš, Dmitrijs Kohans, Romāns Kvačovs, Viktors Mazurs, Mihails Miholaps, Sergejs Podoļako, Andis Rozītis, Jānis Segliņš, Māris Smirnovs, Andrejs Vaškevičs, Viktors Vicehovskis, Boriss Vinogradovs, Arturs Zakreševskis, Vladimirs Žavoronkovs, Aleksandrs Žižmanovs.

Izmantotie resursi:
Braucieni uz Vāciju un Angliju ievada jaunu...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja