Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes vadošās futbola līgas šonedēļ protestā pret rasismu mača 1. minūtē nespēlēs

Rolands Eliņš

Nīderlandes vadošās futbola līgas šonedēļ protestā pret rasismu mača 1. minūtē nespēlēs
"Excelsior" un "Volendam" futbolisti mača pirmajā minūtē palika stāvot uz vietas. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes spēcīgākā futbola līgas „Eredivisie” klubi un pirmās divīzijas komandas vienojušās par kopīgu protesta akciju pret līdzjutēju pausto rasismu, šajā nedēļas nogalē visās spēlēs pirmajā minūtē atsakoties spēlēt un stāvot uz vietas.

Protesta akcija sākās vakar, kad tikās otrās divīzijas komandas „Excelsior” un „Volendam”. Abu komandu spēlētāji mača pirmo minūti pavadīja laukumā, stāvot uz vietas, kad bumba bija jau izspēlēta. Vietējie līdzjutēji šo spēles minūti pavadīja ar aplausiem.

Šajā protestā, kura lozungs ir „Rasisms? Tad mēs nespēlējam”, vienojušies piedalīties visi Nīderlandes klubi no divām vadošajām līgām, tādējādi paužot savu nosodījumu rasismam un atbalstot „Excelsior” futbolistu Ahmadu Mendesu Moreiru, kuram ir Gvinejas izcelsme, bet viņš dzimis Nīderlandē.

Moreiram iepriekšējās nedēļas spēlē pret „Den Bosch” pretinieku komandas līdzjutēji veltīja rasistiskus saukļus, kuru dēļ tiesnesis apturēja spēli uz desmit minūtēm. Vēl lielāku ažiotāžu par šo incidentu sacēla „Den Bosch” publiski sniegtais paskaidrojums, norādot, ka Moreira ir pārklausījies un ka dzirdējis putnu balsis. Par šo izsmiekla vērto paskaidrojumu „Den Bosch” atvainojās nākamajā dienā, atzīstot, ka viss liecina par rasistiskiem saukļiem no kluba līdzjutēju puses.

„Den Bosch” sācis savu izmeklēšanu un sola identificēt atbildīgos, taču pie izmeklēšanas ķērusies arī Nīderlandes futbola vadība.

Nīderlandes vadošais futbola klubs „Ajax” arī solidarizējies ar Moreiru un piedalīsies šajā protestā savā spēlē pret „Heracles”, kas paredzēta šovakar 20:45.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  -1 [+] [-]

, 2019-11-23 13:51, pirms 4 gadiem
Galvenais tiesnesis bij afroafrikānis?

  -1 [+] [-]

, 2019-11-23 13:52, pirms 4 gadiem
...jeb afro nigers...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-23 14:16, pirms 4 gadiem
Nāvi rasistiem!