Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Medijs: Svaress starpsezonā varētu pamest "Barcelona" un atgriezties "Ajax"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Medijs: Svaress starpsezonā varētu pamest "Barcelona" un atgriezties "Ajax"
Luiss Svaress. Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix

Spānijas medijs "Mundo Deportivo" ziņo, ka Katalonijas superklubs "Barcelona" transfēra darījumā ar Amsterdamas "Ajax" varētu atbrīvoties no 33 gadus vecā urugvajiešu uzbrucēja Luisa Svaresa.

"Barcelona" jaunā galvenā trenera nīderlandieša Ronalda Kūmana vadībā vēloties pārbūvēt un atsvaidzināt komandas kodolu, kā arī paturēt savu zvaigzni Lionelu Mesi. Kā viens no sastāva atjaunināšanas līdzekļiem varētu būt atbrīvošanās no pieredzējušā Svaresa.

Katalonijas vienība savam sastāvam vēloties piesaistīt 23 gadus veco "Ajax" pussargu Doniju van de Bēku, kurš šosezon Nīderlandes "Eredivisie" čempionātā 23 spēlēs atzīmējās ar astoņiem vārtu guvumiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Van de Bēka cena šobrīd varētu svārstīties no 45 līdz 50 miljoniem eiro. Ja darījumā tiktu iesaistīts Svaress, tad "Barcelona" par van de Bēku varētu maksāt par 20 miljoniem eiro mazāk.

Pamatu runām par Svaresa pāriešanu uz bijušo klubu liek arī tas, ka ļoti ieinteresēts urugvajieša piesaistei Nīderlandes titulētākajam klubam ir "Ajax" sporta direktors Marks Overmarss. Urugvajas futbolists Amsterdamas vienību iepriekš pārstāvēja no 2007. līdz 2011. gadam.

Šosezon Svaress "Barcelona" kreklā aizvadītajās 36 spēlēs ar vārtu guvumiem izcēlās 21 reizi, kā arī iedeva 12 rezultatīvas piespēles. Urugvajietis "Barcelona" klubam pievienojās 2014. gadā, pārceļoties no "Liverpool".

Šosezon "Bercelona" piedzīvoja fiasko, no UEFA Čempionu līgas izstājoties ar apkaunojošu 2:8 sakāvi ceturtdaļfināla spēlē pret Minhenes "Bayern", Spānijas "La Liga" čempionātā paliekot otrajā vietā aiz niknākās konkurentes Madrides "Real", bet Spānijas Karaļa kausa ceturtdaļfinālā atzīstot Bilbao "Athletic" pārākumu.

Izmantotie avoti:
https://www.mundodeportivo.com/futb...