Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kompanī spēlējošā trenera eksperiments "Anderlecht" sastāvā cietis neveiksmi

Kompanī spēlējošā trenera eksperiments "Anderlecht" sastāvā cietis neveiksmi
Vensāns Kompanī. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Beļģijas klubā „Anderlecht” šovasar atgriezās Vensāns Kompanī, ilggadējais Mančestras „City” kapteinis, kurš uzņēmās spēlējošā trenera pienākumus, taču jau pēc četrām kārtām vietējā līgā nolemts veikt pārmaiņas un Kompanī turpmāk spēļu dienās trenera pienākumus nodos sava palīga Simona Deivisa pārziņā, pats tikmēr koncentrējoties uz spēlēšanu.

„Anderlecht” klubā Vensāna Kompanī ierašanās tika sagaidīta ar lielu ažiotāžu, galu galā, vēl salīdzinoši nesen beļģu aizsargs bija viena no svarīgākajām figūrām Premjerlīgas grandā Mančestras „City”, ar ko līgumu šovasar vairs nepagarināja. Kompanī savas dzimtās Beļģijas klubā vēlējās spert pirmos soļus arī trenera arodā un piekrita darboties kā spēlējošais treneris.

Taču šis plāns neizrādījās veiksmīgs. Sezonas sākums Beļģijas čempionātā „Anderlecht” bijis drausmīgs un ar diviem punktiem četrās spēlēs komanda ieņem tikai 13. vietu 16 komandu konkurencē. Piedzīvoti divi zaudējumi un nospēlēti divi bezvārtu neizšķirti, un ar Kompanī sastāvā visās četrās spēlēs „Anderlecht” piedzīvojis sliktāko sezonas sākumu pēdējā 21 gada laikā.

Pēc nedēļas nogalē piedzīvotās sakāves 2:4 pret „Kortrijk”, nebūs ne Beļģijas līgas grandu, nolemts veikt izmaiņas četrkārtējā Premjerlīgas čempiona Kompanī darbībā. Viņš iecēlis sevi par komandas kapteini, bet galvenā trenera pienākumus spēļu dienās turpmāk atstās sava palīga Simona Deivisa ziņā. Kā preses konferencē norādīja Deiviss, Kompanī ir labākais spēlētājs Beļģijas līgā un komandai sniegs labumu tas, ka Kompanī varēs koncentrēties tikai spēļu aizvadīšanai, bet lēmumus par taktiku un maiņām pieņems Deiviss.

„Anderlecht” jaunajai kārtībai pārbaudījums būs jau pavisam drīz – šovakar paredzēta spēle pret Beļģijas čempioni „Genk”.

Jāatgādina, ka Kompanī vadībā šovasar "Anderlecht" pārbaudes spēlē izmēģināts tikai arī jaunais latviešu futbolists Eduards Daškevičs. Beļģijas čempionāta spēlēs viņš gan nav bijis pieteikumā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2019-08-23 11:36, pirms 5 gadiem
tumsnējs beļģis
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.