Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Zviedrija futbola čempionātu grasās sākt 14. jūnijā un vēlas spēlēt fanu priekšā

Agris Suveizda

Zviedrija futbola čempionātu grasās sākt 14. jūnijā un vēlas spēlēt fanu priekšā
Stokholmas "Djurgarden" ar izcīnīto trofeju. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Zviedrijas futbola līga paziņojusi, ka augstāko divīziju klubi ir piekrituši sezonu sākt 14. jūnijā. Tāpat mērķis joprojām esot spēlēt skatītāju priekšā, nevis pie tukšām tribīnēm.

"Kopš brīža, kad tika pieņemts lēmums pārcelt Allsvenskan un Superettan sākumu, mērķis bija sākt spēlēt agrā jūnijā. Tagad ir kļuvis skaidrs, ka 14. jūnijs ir tas datums, pie kā mēs strādājam," sacīts līgas paziņojumā. "Šis datums tika paziņots 32 klubu videokonferencē otrdien, un visi klubi tam piekrita."

"Tagad norit darbs pie kalendāra plāna izstrādes, un pirmais solis ir sagaidīt UEFA starptautisko kalendāru, lai redzētu, kuri datumi ir pieejami," paziņojumā turpināts. "Mūsu ambīcijas joprojām ir visas spēles aizvadīt ar skatītājiem, bet Zviedrijas elites futbols pastāvīgi seko līdzi Covid-19 situācijas attīstībai un varasiestāžu vai valdības rekomendācijām."

Iepriekšējā nedēļā ar jaunu paziņojumu nāca klajā Veselības ministrija, pēc kā jaunas vadlīnijas izstrādāja Zviedrijas Futbola asociācija. "Veselība jebkurā situācijā ir galvenā prioritāte, taču tajā pašā laikā ir būtiski, lai vietējie biznesi varētu darboties – arī tas ir svarīgi sabiedrības veselībai."

Zviedrijas futbola kalendārais gads, kā ierasts, sākās ar kausa izcīņas grupu turnīru, kurā no 22. februāra līdz 7. martam 32 komandas noteica astoņas ceturtdaļfinālistes, bet augstākās līgas sezonai bija jāsākas 5. aprīlī. Iepriekšējā sezonā dramatiskā cīņā pie pirmā titula kopš 2005. gada tika Stokholmas "Djurgarden", kas pēdējā kārtā par punktu tomēr apsteidza "Malmo" un "Hammarby".

Zviedrija Covid-19 pandēmijas laikā uz lielākās daļas Eiropas fona izcēlusies ar citādu pieeju, neieviešot tik bargus pulcēšanās un strādāšanas ierobežojumus. Lai arī futbola klubi aktīvi kaļ plānus pie sacensību atsākšanas, vakar Zviedrijā tika fiksēts lielākais Covid-19 upuru skaits valstī pandēmijas laikā (175) un arī jaunu saslimšanas gadījumu skaits uz valsts statistikas fona joprojām ir augsts (545). Kopumā Zviedrijā reģistrēti 15322 inficēšanās un 1765 nāves gadījumi, kas vidēji uz vienu miljonu cilvēku ir attiecīgi 1517 un 175.

Izmantotie resursi:
https://www.svenskfotboll.se/nyhete...
https://www.allsvenskan.se/nyheter/...

     [+] [-]

, 2020-04-22 11:53, pirms 4 gadiem
Tikai tā..bez skatītajiem vispār nav jēgas sākt spēlet