Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Zenit" pamatīgs fiasko Sanktpēterburgas derbijā, Kameša "Enisey" piesmej Grozniju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Zenit" pamatīgs fiasko Sanktpēterburgas derbijā, Kameša "Enisey" piesmej Grozniju
Krasnojarskas "Enisey"
Foto: FK "Yenisey" Krasnoyarsk Facebook

Krievijas kausa sešpadsmitdaļfināla spēlē Vladimirs Kamešs nāca laukumā uz maiņu, kamēr viņa Krasnojarskas "Enisey" ar rezultātu 3:0 pārspēja Premjerlīgas komandu Groznijas "Akhmat". Tikmēr Ivana Lukjanova Voroņežas "Fakel" bez ierunām ar 0:4 piekāpās Permas "Amkar".

"Enisey" futbolistus 35. minūtē vadībā izvirzīja Ņikita Čičerins, kamēr 52. minūtē mājinieku pārsvaru spēja dubultot Aleksandrs Kutjins - 2:0. Punktu spēlei pielika Aleksejs Isajevs, kurš 70. minūtē panāca 3:0.

Vladimirs Kamešs laukumā nāca 59. minūtē, kad rezultāts jau bija 2:0 "Enisey" labā.

Citā spēlē Permas "Amkar" izbraukumā neatstāja cerības vietējai Voroņežas "Fakel", sagraujot to ar 4:0. Ivans Lukjanovs nebija "Fakel" pieteikumā.

Šīs sezonas Krievijas kauss izcēlies ar vairākiem negaidītiem rezultātiem, kā piemēram, Maskavas CSKA zaudējums pret Nacionālās līgas vidusmēra komandu Kurskas "Avangard" - 0:1. Jāatzīst gan, ka armijnieki šajā mačā spēlēja ar savu rezerves sastāvu, kamēr "Avangard" pamatsastāvā devās šosezon Virslīgā spēlējušais uzbrucējs Hizirs Apajevs [divi vārti 10 spēlēs "Riga" FC sastāvā].

Jāatzīmē arī pēdējos gados krietni vien novājinātās "Tomsk" (Nacionālajā līgā atrodas 12. pozīcijā) uzvara (2:1) pār pašreizējo Krievijas Premjerlīgas vicelīderi "Krasnodar".

Savu "zvaigžņu stundu" atkal piedzīvoja Krievijas 2. līgas (savulaik spēlējusi Premjerlīgā) komanda Naļčikas "Spartak", kas pēcspēles 11 metru sitienu sērijā apspēlēja slaveno Maskavas "Dynamo" - 1:1, 3:1. Astotdaļfināla sasniegšanai nedaudz pietrūka citai 2. līgas vienībai Maskavas "Ararat", kas pārstāv Maskavas armēņu diasporu. "Ararat", kur spēlē tādi futbolisti kā Romāns Pavļučenko un Marats Izmailovs, otrajā puslaikā izlaida 1:0 vadību un ar 1:2 piekāpās Habarovskas SKA.

Fiasko piedzīvoja Premjerlīgā trešajā vietā esošā Maskavas "Lokomotiv", kas viesos ar 2:3 papildlaikā zaudēja Samaras "Krylya Sovetov".

Pamatīgu pārsteigumu sagādāja arī Nacionālās līgas pašā apakšā esošā Ņižņijnovgorodas "Olimpiyets", kas pamatlaika pēdējā sekundē izlaida uzvaru pret "Ufa" (1:1), tomēr reabilitējās pendeļu sērijā, kurā bija pārāka ar rezultātu 4:1.

Tomēr arī tas nebija pēdējais Nacionālās līgas panākums šajā kausa fāzē - lielas uzvaras izcīnīja arī "Tambov", Vladivostokas "Luch Energiya" un Jaroslavļas "Shinnik", kuras apspēlēja attiecīgi Tulas "Arsenal", Mahačkalas "Anzhi" un Jekaterinburgas "Ural".

Visbeidzot, iespējams, pašu lielāko sensāciju sagādāja Sanktpēterburgas "Dynamo", kas pamatlaikā izlaida divu vārtu pārsvaru, tomēr papildlaikā, pateicoties Artjoma Kuļiševa izpildītajai pendelei, ar 3:2 uzvarēja gandrīz visu spēli mazākumā spēlējušo Sanktpēterburgas "Zenit". Jāatzīmē, ka "Dynamo" vārtus šajā spēlē sargāja bijušais "Riga" FC vārtsargs Deniss Kņiga [2016. gadā rīdzinieku rindās aizvadīja trīs spēlēs]. Tas nozīmē, ka Krievijas kausa astotdaļfinālā spēlēs vairāk Nacionālās līgas komandu (9) nekā to būs no Premjerlīgas (6).

Par "Enisey" nākamajiem pretiniekiem Krievijas kausā vēl vakar kļuva Vladivostokas "Luch Energiya", ko nesenajā cēmpionāta spēlē Krasnojarskas komanda sagrāva ar rezultātu 4:0. 1/4 finālā "Enisey"-"Luch Energiya" pāra uzvarētājs tiksies ar Tomskas "Tom" vai Ļeņingradas apgabala "Tosno". Pusfināla Maskavas "Spartak" leģendai Dmitrijam Aļeņičevam un viņa vadītajai "Enisey" ir iespēja tikties ar savu bijušo komandu.

Izmantotie resursi:
Новости футбола в России и мире футбольные...

  -1 [+] [-]

, 2017-09-21 22:19, pirms 7 gadiem
reāli patrokšņot arī Pusfinālā - nākamie Vladivostoka, pēc tam pāris Tomska-Tosno.

Krievijā diezgan ierasti kausā spēlē rezervisti - tāli lidojumi, bet uzreiz jau arī čempis iet ..

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 22:37, pirms 7 gadiem
ej tu nost .. bet lielākā sensācija pēdējā spēlē - Zenit ar pārsimts miljonu budžetu jaunajā miljarda stadionā pie diezgan pilnām tribīnēm zaudē tās pašas pilsētas viendienas komandai Dinamo ..

un tikko Zenit vadītājs Gazprom miljardieris stāstīja ka Zenit mērķis patrokšņot Čempionu līgā

  -2 [+] [-]

, 2017-09-22 05:24, pirms 7 gadiem
kuru interesē Krievijas līga...

     [+] [-]

, 2017-09-22 08:40, pirms 7 gadiem
OILER1981 rakstīja: kuru interesē Krievijas līga...
Jūties tgd labāk, ienākot sadaļā, kura tevi neinteresē un izpļaujot žulti komentāros?