Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Unikāls transfērs Krievijā: "Zenit" par miljonu vērtu spēlētāju samaksā 677 eiro

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Unikāls transfērs Krievijā: "Zenit" par miljonu vērtu spēlētāju samaksā 677 eiro
Aleksejs Sutormins. Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Premjerlīgā futbolā noticis interesants pavērsiens. Pussargs Aleksejs Sutormins no "Orenburg" vienības pārcēlies uz Kazaņas "Rubin", tomēr beigās Sutormins kļuvis par Sanktpēterburgas "Zenit" futbolistu.

Pirms nedēļas "Rubin" panāca vienošanos par Sutormina iegādi, paziņojot par četru gadu līgumu. Lai gan iepriekš pussargs vēlējies pārcelties uz "Zenit", viņš bija priecīgs par pievienošanos Kazaņas vienībai. "Priecājos, ka esmu šeit nonācis. Gan sieva, gan vecāki gribēja, lai braucu šeit, un liktenis mani saveda kopā ar Kazaņu," pauda futbolists.

Kuluāros tika runāts, ka "Rubin" gatava Sutorminam maksāt 700 tūkstošus eiro gadā, bet "Zenit" nevēlas dot vairāk par 500 tūkstošiem. Kazaņas klubs par pussargu samaksāja divus miljonus, bet vēl miljons pienācās aģentam.

"Vienkārši esmu nonācis tur, kur mani gribēja redzēt vairāk. Laikam tā. Šeit par mani interesējās treneri, vadītāji un pats klubs. Vairs nav, ko piebilst. Esmu nonācis "Rubin" komandā un esmu ļoti laimīgs," teica Sutormins. Arī "Zenit" treneris Sergejs Semaks norādīja, ka Sutormins izvēlējies Kazaņu. "Man kā trenerim viņš interesēja. Kas notika? Cik saprotu, viņš izvēlējās "Rubin". Tā ir viņa izvēle."

Taču interesantākais tobrīd bija priekšā. Jūlija ievadā "Rubin" bija jāaizvada pārbaudes spēle pret "Tambov", taču Sutormins pēkšņi pazudis no komandas pieteikuma, plus parādījusies informācija, ka viņš tomēr karjeru turpināšot "Zenit" rindās. Kā norāda Krievijas mediji, lai transfērs notiktu, iesaistījušies augsti ierēdņi – "Gazprom" vadība un Tatarstānas Republikas vadība.

Izskatīti vairāki varianti – Sutormina īre no Kazaņas, "Rubin" transfēra anulēšana, lai futbolistu varētu iegādāties "Zenit", kā arī transfērs no "Rubin" no "Zenit". Beigās īstenots pēdējais solis. Tobrīd "Orenburg" nebija saņēmusi cerētos divus miljonus, un arī šis plāns nojucis. Vispirms "Rubin" samaksāja "Orenburg" 50 tūkstošus rubļu (677 eiro), bet pēc tam "Zenit" par identisku summu iegādājās Sutorminu no Kazaņas vienības.

"Man ir jautājums Krievijas Premjerlīgai, klubiem "Orenburg", "Rubin" un "Zenit", kā arī Krievijas Futbola savienībai. Izstāsies, lūdzu, kā mūsdienu biznesa pasaulē spēlētājs, kura tirgus cena ir apmēram 1,6 miljoni eiro, var izmaksāt 677 eiro? Vai jūs tomēr savā sistēmā nereģistrējat visu? Vai arī Sutormins tiešām maksā smieklīgu naudu?" vaicājis populārais futbola apskatnieks Vasīlijs Konovs.

Visdrīzāk, noslēpums slēpjas tajā, ka būtu jāizmaksā kompensācija bijušajām komandām, kuras ieguldījušas Sutormina audzināšanā. Pirms "Orenburg" viņš pārstāvēja "Volgar", un šī vienība kā kompensāciju saņēmusi nedaudz vairāk par 13 eiro.

"Mums labi, ka mūsu spēlētājs pārgājis uz Krievijas čempionvienību, nevis kaut kādu komandu. Tas nāk par labu mūsu kluba imidžam. Spēlētājs varēja aiziet bez kompensācijas izmaksāšanas. Nekā īpaša tur nav. Ja reiz tā norunājām, ko tagad darīt?" skaidroja "Orenburg" prezidents Vladimirs Kijajevs.

Izmantotie resursi:
https://sport.business-gazeta.ru/ar...
https://t.me/KOnOfff/3925

  +3 [+] [-]

, 2019-08-21 13:59, pirms 5 gadiem
Vot eto prikol

  +4 [+] [-]

, 2019-08-21 14:41, pirms 5 gadiem
krievijaa drikst visu,un drikst uzvaret tie kuriem jauzvar!

Uz priekshu Rīgas djinamo fanelji,turpinam fanot🤣🤣🤣

  +4 [+] [-]

, 2019-08-21 15:06, pirms 5 gadiem
vispār jau KHL un RD sakarā šādi darījumi šķiet ir klasika - atcerēsimies gadījumu, kad ja pareizi atceros Dārziņš 2011. gadā taisījās iet prom no RD - Savickis pirms tam "plēsa kreklu", ka klubs par viņu noteikti dabūs 300-500 K EUR. Pēc tam kad pārgāja - mierīgi tika lauzts RD līgums ar Lauri - "pēc abpusējās vienošanās" - un mierīgi pārgāja uz Ak Bars. acīmredzot - RD nav vajadzīgas kapeikas 0.5 M izskatā.
No otras puses - KHL tāpat visa nauda klubiem nāk no vienas trubas (gan tiešā, gan pārnestā nozīmē) ko tur čakarēties ar transfēriem vienam otram un vēl nodod dies nodokļus nomaksāt....

  +3 [+] [-]

, 2019-08-21 15:48, pirms 5 gadiem
Krievijā jau tas standarts. Ja kāds bagāts Maskavas vai Sanktpēterburgas klubs grib spēlētāju, viņi to dabūs, neskatoties uz neko. KHL ir SKA un CSKA ideāls piemērs, par basi nav dzirdēts nekas gan

  +1 [+] [-]

, 2019-08-21 16:09, pirms 5 gadiem
Autors laikam nav lietas kursā ka Sutormins jau man šķiet ka vismaz mēnesi jau ir Zenit sastāvā:

Pirms nedēļas "Rubin" panāca vienošanos par Sutormina iegādi, paziņojot par četru gadu līgumu.

Un kas attiecās uz Orenburgu tad paskatieties kas Orenburgai uz krekla rakstīts un jautājumi atkritīs! Orenburga un Sochi tāpat kā Zeniti ir Gazprom īpašums.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-21 16:11, pirms 5 gadiem
Zenit nedrīkstēja iegādāties Sutorminu par viņa patieso cenu jo tad būtu pārkāpti fair play noteikumi! Un tāpēc visi likumi kā ierasts Krievijā tika apieti ar līkumu!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-21 16:11, pirms 5 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Krievijā jau tas standarts. Ja kāds bagāts Maskavas vai Sanktpēterburgas klubs grib spēlētāju, viņi to dabūs, neskatoties uz neko. KHL ir SKA un CSKA ideāls piemērs, par basi nav dzirdēts nekas gan
Futbola tas nav ierasts jo Krievija futbolā visu ko grib dabūt tikai Zenit!!

  +3 [+] [-]

, 2019-08-21 16:16, pirms 5 gadiem
Rakstu kā FUNS:
Palags: Šis ir ļoti svarīgs transfērs no abu komandu puses, jo tas apliecina, ka arī reģiona komandas spēj izaudzināt futbolistus un klubs būs ieguvējs, jo tagad zinās, ka šis klubs var iedot spēlētājus citam klubam. Otrs klubs būs ieguvējs, jo tagad pie viņiem spēlēs spēcīgs futbolists, kas pievienojās vēl spēcīgām klubam! Visi būs apmierināti.

Transfērs ir noticis un vairs nekādu jautājumu.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-22 23:59, pirms 5 gadiem
Smieklīgākais ir tas, ka komentāros neviens nepiemin acīmredzamu lietu.. Skaidrs, ka tādas lietas tāpat vien nenotiek, vienkārši nauda pavisam noteikti tika atdota citā veidā, tas arī viss, savukārt oficiāli tika uzrādīts tas kas tika uzrādīts, tā notiek visā pasaulē un protams, ka Krievija nav izņēmums