Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

2012. un 2014. gada Beļģijas kausa īpašniece Lokerenas "Sporting" bankrotē

Agris Suveizda

2012. un 2014. gada Beļģijas kausa īpašniece Lokerenas "Sporting" bankrotē
Lokerenas "Sporting" slovēņu pussargs Anels Hajričs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Tiesa šodien izsludinājusi bankrotu Beļģijas otrās spēcīgākās līgas futbola klubā Lokerenas "Sporting", kas vasarā būtu piedzīvojis savu 50. dzimšanas dienu, vēstīts portālā hln.be. Klubs negrasās iesniegt apelāciju un savu pastāvēšanu ir izbeidzis.

Lokerenas kluba problēmas radās vēl krietni pirms pandēmijas - pirms gada komanda izkrita no augstākās līgas, šajā pavasarī būtu cīnījusies par palikšanu otrajā līgā, un kluba parādi arī pēc jaunu īpašnieku nākšanas pie varas esot ap pieciem miljoniem eiro. Kopš regulārās sezonas pēdējās spēles "Sporting" vairs nemaksāja darbinieku algas un ir palicis parādā arī vairākiem pakalpojumu sniedzējiem.

Kluba lielākais panākums ir divu kausu izcīnīšana 2012. un 2014. gadā, pēc tam sasniedzot arī 2014. gada Eiropas līgas grupu turnīru, kurā ar desmit punktiem sešās spēlēs nebija gana iekļūšanai 1/16 finālā. 1981. gadā "Sporting" vienība kļuva par Beļģijas vicečempioni un iekļuva arī UEFA kausa ceturtdaļfinālā. Klubs 1970. gada 22. jūnijā tika dibināts pēc divu citu Lokerenas klubu "Standard" un "Racing" apvienošanas.

Lokerenas "Sporting" rindās šosezon spēlēja arī Izraēlas izlases pamatsastāva aizsargs Omri Ben Harušs, kurš kopā ar valstsvienību viesojās arī Rīgā (3:0). Beļģijas otrās līgas sezona notiek vairākos posmos. Vispirms pēc Dienvidamerikas parauga notiek pirmā riņķa čempionāts un tad otrā riņķa, kuros "Sporting" ieņēma attiecīgi 6. un 8. vietu astoņu komandu konkurencē. Kopsummā "Sporting" palika pēdējā vietā un būtu aizvadījusi piecas pārspēles cīņā par palikšanu līgā – "Roeselare" labākas regulārās sezonas dēļ tiktu dota trīs punktu un mājas spēles priekšrocība.

Izmantotie resursi:
https://www.hln.be/sport/voetbal/be...