Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Tarasovs nopelna pendeli "Śląsk" otrajā uzvarā pēc kārtas

Tarasovs nopelna pendeli "Śląsk" otrajā uzvarā pēc kārtas
Igors Tarasovs
Foto: slaskwroclaw.pl

Polijas Ekstraklases čempionātā otro panākumu pēc kārtas svinējusi aizsarga Igora Tarasova pārstāvētā Vroclavas "Śląsk", kas viesos, pateicoties diviem 11 metru soda sitieniem, ar 2:1 apspēlēja pastarīti Ņecečas "Termalica Bruk-Bet".

Spēles rezultāts tika atklāts 23. minūtē, kad pēc centrējuma soda laukumā tika nogāzts Tarasovs, tiesnesim nozīmējot pendeli uz "Termalica" vārtiem. To pārliecinoši realizēja "Śląsk" komandas rezultatīvākais futbolists Marcins Robāks (1:0).

Viesi vadībā gan neuzkavējās pārāk ilgi, jo jau pēc nepilnām trim minūtēm slovāks Samuels Štefanīks no vārtu priekšas rezultātu izlīdzināja - 1:1.

Tomēr, kā izrādījās, tad lielākie pavērsieni bija tikai priekšā, 38. minūtē "Termalica" komandai nopelnot otro 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem, kā arī paliekot mazākumā. Pendeli par mata tiesu, taču atkārtoti realizēja Marcins Robāks, "Śląsk" labā gūstot uzvaras vārtus - 2:1.

Otrā puslaika 66. minūtē laukumā "Termalica" rindās nāca uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kamēr aizsargs Vitālijs Maksimenko tā arī palika mājinieku komandas rezervē.

Rezultāts tā arī nemainījās, "Śląsk" izcīnot otro uzvaru pēc kārtas, kas Polijas Ekstraklases kopvērtējumā ar 32 mačos iegūtiem 37 punktiem ļāva pakāpties uz 11. pozīciju. Savukārt "Termalica" ar tikpat cīņās izcīnītiem 29 punktiem saglabā priekšpēdējo - 15. pozīciju.


"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.