Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krievijas Premjerlīgā ar Covid-19 saslimis Farfans un vēl četri futbolisti

Agris Suveizda

Krievijas Premjerlīgā ar Covid-19 saslimis Farfans un vēl četri futbolisti
Džefersons Farfans. Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Futbola savienības Izpildkomiteja piektdien pieņēma oficiālu lēmumu Premjerlīgas sezonu atsākt 21. jūnijā, bet klubi ir uzsākuši Covid-19 pārbaudes. Divu spēlētāju saslimšanas gadījumi ir apstiprināti no klubu puses, bet par vēl trim spēlētājiem iepriekšējā vakarā ziņoja Krievijas mediji.

Par pirmo saslimušo spēlētāju kļuva pazīstamais peruānis Džefersons Farfans, kurš savainojuma dēļ šosezon nav aizvadījis nevienu maču. "Pirms trim dienām Farfans sajuta galvas sāpes un vājumu," sestdien Maskavas "Lokomotiv" mājaslapā skaidroja ārsts. "Parādījās klepus un temperatūra. Plaušu datortomogrāfija parādīja izmaiņas, kas saistītas ar pneimoniju. Tika noteikta diagnoze "pneimonija" un paņemts paraugs. Pārbaudēm vajadzēja trīs dienas, bet šodien tās parādīja pozitīvu rezultātu pret Covid-19. Sākām aktīvu ārstēšanu un ceram, ka pēc trim četrām nedēļām Džefersons atsāks treniņus." Bijušais PSV, "Schalke" un "Al Jazira" spēlētājs, kuram oktobrī apritēja 35 gadi, Krievijas Premjerlīgā 48 mačos ir guvis 19 vārtus.

Vakar par otro oficiālo gadījumu spēlētāju vidū kļuva Kazaņas "Rubin" 23 gadus vecais aizsargs Konstantins Pļijevs. "Spēlētājs jūtas normāli un ārstu uzraudzībā atrodas dzimtajā Vladikaukāzā. Viņš kopš aprīļa sākuma atrodas pašizolācijā Vladikaukāzā un ar citiem mūsu komandas locekļiem nav kontaktējies," sacīts Kazaņas "Rubin" paziņojumā. Kamēr klubs rakstīja, ka Pļijevs nav kontaktējies ar citiem "Rubin" pārstāvjiem, laikraksts Sport-Express ziņo, ka viņš toties bija kontaktējies ar citu komandu spēlētājiem. Viņš kopā ar brāli Zaurbeku un citiem osetīnu futbolistiem bija kopā virknē pasākumu dzimtenē, ieskaitot kādas kāzas….

Zaurbeks Pļijevs pārstāv Maskavas "Dynamo", un tieši šajā komandā esot atklāti vismaz pieci saslimšanas gadījumi – žurnālists Nobels Arustamjans vēsta, ka ir saslimuši trīs spēlētāji, bet Sport-Express piebilst, ka pozitīvas analīzes esot arī ārstam un vārtsargu trenerim. Pašam Zaurbekam analīzes gan esot negatīvas, savukārt saslimušo spēlētāju trio, kā ziņo "RB Sport", esot 29 gadus vecais nigēriešu uzbrucējs Silvestrs Igbouns, 21 gadus vecais krievu aizsargs Romans Jevgeņjevs un 19 gadus vecais Krievijas vārtsargs Devids Sangarē. Visi trīs spēlētāji esot asimptomātiski. Atgādinām, ka ar Covid-19 slimnīcā tika ievietots Maskavas "Spartak" īpašnieks Leonīds Feduns.

Jau sestdien paredzēts atsākt Čehijas futbola sezonu. Klubiem pirms došanās laukumā ir jāveic divas pārbaužu kārtas, un sestdien veiktajā pirmajā vilnī 16 klubos veiktas kopumā 740 pārbaudes. Provizoriskie rezultāti pagaidām uzrādījuši vienu saslimšanas gadījumu – tas reģistrēts piektās vietas īpašniecē "Mlada Boleslav". 23. maijā notiks tikai viena spēle – "Teplice" pret Liberecas "Slovan" -, savukārt Dāvja Ikaunieka pārstāvētā "Zlin" otrdien viesosies pie kuldīdznieka īpašnieces "Jablonec".

Izmantotie resursi:
https://www.fclm.ru/ru/publications...
https://www.rubin-kazan.ru/posts/ko...
https://www.sport-express.ru/footba...
https://www.sport-express.ru/footba...
https://www.sports.ru/football/1085...
https://www.fortunaliga.cz/clanek/1...