Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Iespējams Krievijas Premjerlīgas kluba ''Torpedo'' bankrots

Krišs Upenieks

Iespējams Krievijas Premjerlīgas kluba ''Torpedo'' bankrots
Valērijs Petrakovs, ''Torpedo'' galvenais treneris
Foto: ITAR-TASS

Ļoti smagā finansiālā situācijā nonākusi Krievijas Premjerlīgas pastarīte Maskavas ''Torpedo''. Kluba viceprezidents Boriss Ignatjevs pastāstījis, ka spēlētājiem algas nav maksātas jau četrus mēnešus. Futbolisti šodien, izrādot protestu par nemaksātajām algām, neieradās uz treniņu.

''Pašlaik neredzu izeju no situācijas. Bija pie mums ieradušies cilvēki no enerģētikas kompānijas, solīja, ka būs viss kārtībā, bet beigās vienalga nekādu naudu nesaņēmām. Runa bija, ka visi parādi tiks nokārtoti līdz licencēšanas procesam. Tas viss ietekmē futbolistu gatavību un noskaņojumu. Jāatdot puišiem tas, kas viņiem pienākas. Viņi dara visu, ko spēj, pēdējos mačus aizvadījām cienīgi, bet kopējā situācija nekādu optimismu neievieš,'' kluba stāvokli komentēja viceprezidents Boriss Ignatjevs.

''Vai mēs varētu zaudēt profesionāla kluba statusu? Tas ir pilnībā iespējams. Diemžēl Krievijas futbola vēsturē klubi ne reizi vien ir pazuduši. ''Torpedo'' varētu papildināt šo melno sarakstu. Ļoti gan negribētos pazaudēt klubu ar tādu vēsturi Maskavas ''Torpedo'' ir viens no senākajiem Krievijas klubiem,'' turpināja Ignatjevs.

Viceprezidents gan nevēlējās komentēt, vai patiesa ir informācija, ka kluba parādi sastāda 70 miljonus rubļu aptuveni 1. Klubam saistība ir jānokārto līdz 25. maijam, kad būs iespēja vēlreiz veikt licencēšanu: ''Grūti spriest, vai paspēsim. Laiks ir, bet no miršanas pozīcijas neesam izkustējušies. Priekšā vēl ir nedēļa. Pagaidīsim...'' Futbolisti nebija ieradušies uz pēdējo komandas treniņu, bet Ignatjevs izteica pārliecību, ka rīt jau visi būs atpakaļ ierindā.

Pašlaik Krievijas Premjerlīgas turnīra tabulā 16. komandu konkurencē ar 28 spēlēs nopelnītiem 23 punktiem ieņem pēdējo vietu. Iespējas izrāpties no izlidošanas zonas ir pietiekami labas, jo no tās komandu šķir četri punkti. Jāpiemin, ka no 2012. līdz 2014. gadam ''Torpedo'', kad tā vēl atradās Krievijas pēc spēka 2. līgā, spēlēja arī Latvijas izlases uzbrucējs Edgars Gauračs, kurš fanu vidū bija iemantojis lielu cieņu, un arī pašlaik ''Torpedo'' fani latvietim joprojām atceras.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

     [+] [-]

, 2015-05-19 19:53, pirms 9 gadiem
" Jāatdot puišiem tas, kas viņiem pienākas. "
Nu vismaz.