Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bijušais "Spartaka" treneris Zubs pamet "Shakhtyor"

Bijušais "Spartaka" treneris Zubs pamet "Shakhtyor"
Mareks Zubs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas futbola čempionāta Virslīgas čempiones Jūrmalas "Spartaka" bijušais galvenais treneris pēc abpusējas vienošanās pametis Baltkrievijas kluba Soļigorskas "Shakhtyor" galvenā trenera posteni.

53 gadus vecais poļu speciālists Zubs pirms pagājušās sezonas tika iecelts par Jūrmalas "Spartaka" galveno treneri, bet jau jūlijā, komandai izstājoties no cīņas Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, devās projām. Zubs vienojās ar Baltkrievijas klubu Soļigorskas "Shakhtyor" un aizveda to līdz bronzai vietējā čempionātā.

Jauno sezonu Zuba vadītā komanda, kurai pievienojies arī par pagājušās sezonas labāko Virslīgas spēlētāju atzītais krievu pussargs Jevgeņijs Kozlovs, sākusi slikti. Trīs spēlēs izdevies tikt vien pie punkta, atklāšanas mačā spēlējot bezvārtu neizšķirtu (0:0) pret Brestas "Dinamo". Komanda ieņem 13. vietu 16 komandu konkurencē turnīra tabulā.

Tagad tiek ziņots, ka klubs un Zubs pēc abpusējas vienošanās līgumu pārtraukuši, līdz ar Zubu komandu atstājot arī viņa asistentiem. Bez treneriem klubu pametis arī Latvijas futbola speciālists Dmitrijs Hohlovs, kurš klubā strādāja sporta direktora amatā.

Zubs trenera karjeras laikā vadījis dažādu Polijas klubu komandas, bet no 2012. līdz 2014. gadam bija Viļņas "Žalgira" galvenais treneris, 2014. gadā saņemot atzinību kā Lietuvas čempionāta gada labākais treneris. Pirms "Spartaka" vadīšanas Zubs strādāja Ķīnas pēc spēka otrajā līgā.

"Spartaks" šobrīd ir jauna galvenā trenera meklējumos, jo uzbeku speciālistam Samvelam Babajanam, kas tika nolīgts starpsezonā, UEFA nav izsniegusi licenci, kas ļautu vadīt Virslīgas klubu.

Izmantotie resursi:
https://by.tribuna.com/football/106...


, 2018-04-19 14:24, pirms 6 gadiem
Uz Latvijas izlasi
, 2018-04-19 15:48, pirms 6 gadiem
Nu tad jau atpakaļ uz Spartaku,lai apstiprina pērn labākā trenera godu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.