Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nemaksātas algas un uzbrukums ģērbtuvēs - "FIFPro" aicina futbolistus nedoties uz Serbiju

Rolands Eliņš

Nemaksātas algas un uzbrukums ģērbtuvēs - "FIFPro" aicina futbolistus nedoties uz Serbiju
Vuks Sotirovičs
Foto: Novosti.rs

Starptautiskā profesionālo futbolistu federācija (FIFPro) kopā ar Serbijas Futbolistu arodbiedrību ieteikusi spēlētājiem nenoslēgt līgumus ar Serbijas komandām, jo pastāv liels risks nesaņemt algu. kā arī novēroti klaji spēlētāju tiesību pārkāpumi, ieskaitot vardarbību.

"Mums patiešām nepatīk to darīt, taču mūsu pienākums ir pasargāt spēlētājus," pieņemto lēmumu paskaidro FIFPro ģenerālsekretārs Teo van Segelens. "Futbolisti Serbijā nav saņēmuši algas jau vairākus mēnešus un sastopas ar nopietnām finansiālajām problēmām. Klubi ir uz bankrota sliekšņa. Papildus visam tam, esmu saņēmis pārsteidzošas ziņas, ka viens klubs atļaujas pārkāpt spēlētāja tiesības un ļauj huligāniem iebiedēt futbolistus."

Van Segelens izsakās par "Radnicki 1923" klubu, kura futbolisti ilgstošas algu nemaksāšanas dēļ pieteicu streiku. Pēc divām dienām neilgi pirms treniņa sākuma kluba vadība paziņoja, ka ģērbtuvēs tiks ielaista līdzjutēju delegācija sarunai ar futbolistiem. "Delegācija" izrādījās vietējie huligāni, kuri piedraudēja ar piekaušanu un noduršanu, lai piespiestu spēlētājus pārtraukt streiku, izcēlās arī kautiņš, kurā sitienu pa seju saņēma futbolists Vuks Sotirovičs.

Lai arī par notikušo tika ierosināta krimināllieta, Serbijas Futbola federācija ar disciplinārsodiem pagaidām nav steigusies, un Serbijas Futbolistu arodbiedrības vadītājs Mirko Poledica norādījis, ka saņemtas sūdzības arī par nākamajā "Radnicki 1923" spēlē "līdzjutēju" izkārtajiem plakātiem, kuri bijuši skaidri apvainojoši un rupji un tajos piedraudēts arī Sotiroviča noslepkavošanu. Pāris dienas vēlāk septiņi spēlētāji klubu pameta.

"Pašreizējā situācija ir ļoti satraucoša," saka Poledica. "Šobrīd Serbijā ir 115 atvērtas lietas par algu nemaksāšanu, bet kopā ir tikai 500 profesionāli futbolisti. Mēs nebrīnītos, ja jau drīzumā vairāki klubi bankrotētu. Līdz ar to mums ir jāsniedz šī informācija visiem pārējiem futbolistiem un jāiesaka ārzemju spēlētājie, lai viņi nepievienojas Serbijas komandām, jo šobrīd nav iespējams garantēt algu izmaksu."

Tiek vēstīts, ka no 16 Serbijas Superlīgas komandām šobrīd astoņām ir bloķēti konti Serbijas nacionālajā bankā. Čempionāta līdere ir "Partizan", bet tuvākā sekotāja ir "Crvena Zvezda". Iepriekš pieminētā "Radnicki 1923" ir priekšpēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
FIFPro advises players not to go to Serbia -...

  +3 [+] [-]

, 2014-12-18 13:34, pirms 9 gadiem
Tādi tie slavi ir...
gan austrumslāvi, gan dienvidslāvi