Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas grandu dueli pārceļ aizdomās par spēles sarunāšanu

Agris Suveizda

Zviedrijas grandu dueli pārceļ aizdomās par spēles sarunāšanu
Kirjakoss Stamatopuloss
Foto: Scanpix Sweden

Zviedrijas Futbola savienība savā mājaslapā paziņoja par šovakar paredzētās augstākās līgas spēles starp "Goteborg" un Solnas AIK pārcelšanu uz pagaidām nezināmu datumu. Šāda lēmuma iemesls bija iegūtā informācija par mača rezultāta iespējamu ietekmēšanu.

"Otrdien notika mēģinājums sarunāt Allsvenskan spēli starp "Goteborg" un AIK," teikts savienības mājaslapā. "AIK spēlētājs tika uzaicināts uz tikšanos, kurā viņam tika piedāvāta noteikta kompensācija – ja viņš aktīvi darbosies, lai panāktu, ka klubs zaudēs gaidāmajā spēlē."

"Kad iepriekšējā vakarā tikām informēti par notikušo incidentu, sazinājāmies ar visām nepieciešajamām pusēm – policiju, AIK, "Goteborg" un Zviedrijas čempionāta vadītājiem," paziņojumā turpināts. "Zviedrijas Futbola savienība nolēma pārcelt ieplānoto spēli, ko visi atbalstīja. Policija ir ierosinājusi izmeklēšanu."

"Nav runas tikai par šo spēli – tas ir nopietns uzbrukums visam Zviedrijas futbolam," mājaslapā citēts savienības ģenerālsekretārs Hokans Šestrands."Nekad nespēsim to pieņemt, tādēļ ir būtiski, lai mēs rīkotos ar spēka palīdzību. Mūsu spēlēs galvenais ir tas, lai tās būtu drošas un tiktu izšķirtas laukumā. Ņemot vērā iegūto informāciju, nevaram garantēt, ka šī spēle tāda būs."

Tikmēr "Goteborg" sporta direktors Matss Grēns medijos paziņoja, ka ieguvis informāciju, ka uzrunātais spēlētājs bijis viens no AIK vārtsargiem. Tomēr Grēna paziņojums, bez pierādījumiem apvainojot konkrētu personu, izraisīja sašutuma vilni, un viņš vēlāk savu pirmo paziņojumu atsauca un nāca klajā ar otru: "Dzirdēju, ka kriminālās autoritātes uzrunājušas vairākus AIK spēlētājus ar vēlmi panākt, lai spēle beigtos mūsu labā. Iepriekš no manas puses bija pilnīgi nepareizi minēt vienu konkrētu spēlētāju. Atvainojos par to un pilnībā ņemu savus vārdus atpakaļ."

AIK un "Goteborg" ar attiecīgi 14 un desmit punktiem astoņās spēlēs turnīra tabulā pašreiz atrodas vien sestajā un 11. pozīcijā, taču pēdējo piecu sezonu laikā abi klubi gandrīz vienmēr finišējuši labāko trijniekā. AIK, kuras neveiksmi acīmredzot vēlējās kriminālās autoritātes, nav zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas, izcīnot desmit no divpadsmit punktiem un neielaižot nevienus vārtus. Tikmēr "Goteborg" pēdējos sešos mačos izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Jāpiebilst, ka 20 gadus vecais AIK pamatvārgs Oskars Linnērs šovakar nebūtu spēlējis diskvalifikācijas dēļ un ka vārtu drošība acīmredzot tiktu uzticēta 37 gadus vecajam Grieķijā dzimušajam Kanādas izlases vārtsargam Kirjakosam Stamatopulosam.

Izmantotie resursi:
Göteborg-AIK uppskjuten pga...
aftonbladet.se

     [+] [-]

, 2017-05-18 15:26, pirms 7 gadiem
zviedrijā kriminālās autoritātes??

     [+] [-]

, 2017-05-18 15:33, pirms 7 gadiem
Imigranti

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 16:17, pirms 7 gadiem
Gavrilovs

     [+] [-]

, 2017-05-19 01:14, pirms 7 gadiem
Lai vai kā, šīs sķiet amatieriski...............
Salīdzinot ar dažu labu citu karaļvalsti

     [+] [-]

, 2017-05-19 08:26, pirms 7 gadiem
Solnas AIK... Nu baigie grandi patiešām. ..