Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Maskavas "Spartak" neizpirks 2014. gada pasaules čempionu Širli no Dortmundes "Borussia"

Agris Suveizda

Maskavas "Spartak" neizpirks 2014. gada pasaules čempionu Širli no Dortmundes "Borussia"
Mario Gece un Andrē Širle. Foto: AP/Scanpix

Krievijas futbola kluba Maskavas "Spartak" sporta direktors Tomass Corns laikrakstam Bild apstiprinājis, ka bijušā Vācijas izlases uzbrucēja Andrē Širles līgumā iekļautā iespēja izpirkt spēlētāju par septiņiem miljoniem eiro netiks izmantota.

"Tā ir tiesa. Esam vienojušies ar Andrē, ka neizmantosim līgumā paredzēto iespēju. Taču Andrē ir lielisks futbolists, kurš mūsu jauno komandu ir bagātinājis ar savu pieredzi," sacīja Corns. Širle jau vairākus mēnešus ārstē potītes savainojumu un Covid-19 pandēmijas laikā uzturas Berlīnē. Lai arī paredzams, ka FIFA ārkārtas situācijā mainīs transfēru periodus un pāreju kārtību, Širle visdrīzāk Maskavā neatgriezīsies arī sezonas atsākšanās gadījumā un 1. jūlija varētu kļūt par brīvo aģentu.

Dortmundes "Borussia" 2016. gadā Širli no "Wolfsburg" iegādājās par 32 miljoniem eiro, tomēr nākamajās divās Bundeslīgas sezonās kopumā sāka tikai 19 spēles un guva trīs vārtus. Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja īrē Londonas "Fulham", Anglijas Premjerlīgā 24 spēlēs gūstot sešus vārtus, bet šosezon Krievijas Premjerlīgā viņa rēķinā ir 13 spēles un viens precīzs sitiens. Paredzams, ka Širlem arī nākamsezon tiks meklētas īres iespējas.

Vācijas izlasē Širle nav spēlējis kopš 2017. gada marta, kad guva divus vārtus uzvarā pār Azerbaidžānu (4:1). 2014. gada Pasaules kausā Širle sešās spēlēs devās uz maiņu un guva trīs vārtus, ieskaitot divus pusfinālā pār Brazīliju (7:1). Finālā, kurā vācieši pagarinājumā pārspēja Argentīnu (1:0), Širle laukumā devās 32. minūtē, un tieši viņš izdarīja rezultatīvu piespēli Mario Geces titula vārtos.

Izmantotie resursi:
https://www.bild.de/sport/fussball/...