Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Apturēta arī Ukrainas futbola premjerlīgas norise

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Apturēta arī Ukrainas futbola premjerlīgas norise
Kaspars Dubra. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Otrdien tika apturēta arī Ukrainas futbola premjerlīgas sezona, informē turnīra rīkotāji.

Ukraina, Krievija, Serbija, Kazahstāna, Baltkrievija un Turcija bija vienīgās Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstis, kurās aizvadītajā nedēļas nogalē notika spēles.

Ukrainas premjerlīgas turnīrs, Ukrainas kausa izcīņa un arī jauniešu turnīri pārtraukti uz nenoteiktu laiku.

Starp sešām komandām, kas sezonu turpina vadošajā grupā, līdere ar 59 punktiem 23 spēlēs ir Doņeckas "Šahtar", tālāk ar 46 punktiem seko Latvijas izlases pussarga Andreja Cigaņika pārstāvētā Luhanskas "Zarya", bet aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā "Oleksandriya" ar 40 punktiem atrodama piektajā pozīcijā.

Ukrainas čempionātā katra no 12 komandām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās sešas vienības turpina cīņu par titulu, bet sešas vājākās komandas spēkojas par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā. Arī otrajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru.

Šīs sezonas kausa izcīņā, kur nākamās spēles bija paredzētas aprīļa vidū, Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas vairs nepiedalās.