Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Maradona strādās Baltkrievijā – noslēgts trīs gadu līgums ar Brestas "Dynamo"

Rolands Eliņš

Maradona strādās Baltkrievijā – noslēgts trīs gadu līgums ar Brestas "Dynamo"
Djēgo Maradona ar "Dynamo" kluba vadību
Foto: Dynamo-brest.by

Leģendārais Djēgo Maradona pēc aiziešanas no Apvienoto Arābu Emirāta kluba „Fujairah” atradis sev komandu Baltkrievijā un pēc Pasaules kausa sāks pildīt Brestas „Dynamo” prezidenta pienākumus.

57 gadus vecais Djēgo Maradona, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem futbolistiem, savu funkcionāra karjeru izvēlējies turpināt Baltkrievijā, Brestas pilsētā, kas atrodas pie pašas Ukrainas robežas. Viņa pievienošanos oficiāli apstiprinājis „Dynamo” klubs, un līgums noslēgts uz trim gadiem.

„Djēgo Maradona būs atbildīgs par kluba izaugsmes stratēģiju, kā arī kluba struktūru, ieskaitot bērnu futbolu, pārraudzīšanu,” vēstīts „Dynamo” paziņojumā.

Maradona pie saviem jaunajiem pienākumiem ķersies pēc Pasaules kausa finālturnīra. Sezona Baltkrievijā jau sākusies, un pēc aizvadītajām septiņām kārtām Brestas komanda ieņem devīto vietu 16 komandu konkurencē.

Brestas „Dynamo” tradicionāli nav bijis starp pašiem spēcīgākajiem Baltkrievijas klubiem un Baltkrievijas čempionātā labāko trijniekā iekļuvis tikai vienreiz – 1992. gadā. Aizvadītajā sezonā Brestas komanda ieguva ceturto vietu līgā, taču uzvarēja kausa izcīņā un piedalījās Eiropas līgas kvalifikācijā, kurā zaudēja Austrijas „Rheindorf”. Jāpiemin, ka Brestas komanda Eirokausos debitēja pret „Liepājas metalurgu”, 2007. gadā zaudējot ar 1:2 un 1:1.

Maradona Baltkrievijā mēģinās uzlabot savu trenera un funkcionāra reputāciju, kas, salīdzinot ar viņa futbolista karjeru, ir visai blāva. Maradona strādājis kā Argentīnas izlases galvenais treneris, taču pēc izstāšanās PK 2010 ceturtdaļfinālā šo amatu atstāja. Pēc viņš strādāja divos Apvienoto Arābu Emirātu klubos, bet 2012. gadā tika atlaists no „Al Wasl”, bet šogad kopā ar „Fujairah” nespēja iekļūt augstākajā līgā un atstāja komandu.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-16 09:08, pirms 6 gadiem
Nu ko Batja nolēmis aizmirst hokeju un sākt ieguldīt futbolā??? :O

  +3 [+] [-]

, 2018-05-16 10:29, pirms 6 gadiem
Tāds pats cirks, kā Bols ar saviem dēlēniem Lietuvā...

     [+] [-]

, 2018-05-16 13:09, pirms 6 gadiem
Vispār Bresta ir pie Polijas robežas...😉

     [+] [-]

, 2018-05-16 13:14, pirms 6 gadiem
Ja vienkātši kā kluba seja, lai pievilinātu sponsorus-varbūt... Bet kā funkcionārs-ļoti apšaubāmi...

     [+] [-]

, 2018-05-16 14:28, pirms 6 gadiem
Luka, tieši tā! Pajāt to hoķi! Grūžam naudu futbolā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja