Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Lisabonas "Sporting" "līdzjutēji" ielaužas kluba bāzē, piekauj spēlētājus un trenerus

Rolands Eliņš

Lisabonas "Sporting" "līdzjutēji" ielaužas kluba bāzē, piekauj spēlētājus un trenerus
Bāss Dosts bija viens no cietušajiem iebrukumā kluba treniņā
Foto: EPA/Scanpix

Portugāles slavenais futbola klubs Lisabonas „Sporting” vakar pieredzēja futbola huligānu uzbrukumu savai treniņbāzei, kā rezultātā tika ievainots kluba futbolists Bāss Dosts un divi treneri.

Portugāles mediju ziņotais liecina, ka vakar „Sporting” treniņbāzei uzbrukuši apmēram 50 cilvēki, kuri bija aizseguši savas sejas ar maskām. Viņi neatļauti iegāja kluba teritorijā, iztraucējot treniņu, un pēc tam arī fiziski uzbruka kluba futbolistiem un personām. Tiek vēstīts, ka futbola huligāni, kuri vēlas izlikties par „Sporting” līdzjutējiem, ielauzušies arī komandas ģērbtuvēs un izdemolējuši tās.

Šī uzbrukuma rezultātā galva tika pārsista „Sporting” Nīderlandes uzbrucējam Bāsam Dostam, tāpat tika ievainoti kluba treneri Mariu Monteiru un Rauls Žosē.

„Sporting” Portugāles čempionātā ieņēma trešo vietu, par desmit punktiem atpaliekot no čempiones „Porto”, turklāt turnīra pēdējās divās kārtas tika ciestas neveiksmes. „Sporting” neizdevās uzvarēt „Benfica” (0:0), neiegūstot otro vietu, bet pēdējā kārtā viesos ar 1:2 tika zaudēts „Maritimo”.

„Sporting” kluba vadība apstiprinājusi iebrukuma faktu, taču izvēlējusies savā oficiālajā paziņojumā atturēties no detaļu publicēšanas. Kluba vadība toties asi nosodījusi savu līdzjutēju rīcību.

„Mēs darīsim visu iespējamo, lai vainīgie uzņemtos pilnu atbildību par notikušo, un mēs pavisam noteikti pieprasīsim, lai tie, kuri izrīkojās tik nožēlojami, saņemtu pelnīto sodu,” sola „Sporting” vadība.

Izmantotie resursi:
Sporting Lisbon condemn fans after players...