Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Mingazovs aizvadījis pirmās spēles Čehijas čempionātā

Mingazovs aizvadījis pirmās spēles Čehijas čempionātā
Ruslans Mingazovs
Foto: fkjablonec.cz

Nu jau bijušais "Skonto" spēlētājs Ruslans Mingazovs aizvadījis pirmās spēles Čehijas čempionātā.

Turkmēņu futbolists Ruslans Mingazovs (22) "Skonto" pievienojās 2009.gadā 17 gadu vecumā, kad viņu pārbaudes turnīrā ievēroja tā brīža "Skonto" treneris Pols Ešvorts. Tajā pašā 2009.gadā Mingazovs debitēja Turkmenistānas pieaugušo izlasē.

Piecu gadu laikā Virslīgā Mingazovs aizvadīja 112 spēles un guva 34 vārtus, no kuriem pusi (17) sasita pēdējās (2013. un 2014.) divās sezonās, lai gan nenospēlēja pilnas sezonas (šie 17 vārti 34 spēlēs). 2010.gadā Mingazovs kļuva par Latvijas čempionu, bet vēl divus gadus šis pussargs kļuva par vicečempionu, tāpat ir ieguvis Latvijas kausu un Baltijas Līgas kausu. Turkmenistānas izlasē viņam 20 spēles un divi vārti.

Pēdējo spēli Virslīgā Mingazovs aizvadīja šī gada 13.jūlijā, kad "Skonto" negaidīti ar 0:1 piekāpās Jūrmalas "Spartakam". Jau uzreiz pēc tam bija runas, ka Mingazovs pievienosies Čehijas augstākās līgas klubam "Jablonec", tomēr oficiāla vēsts ilgu laiku nesekoja. Acīmredzot formalitāšu dēļ Mingazovs Čehijas čempionātā debitēja tikai 31.augustā, kad Čehijas čempionātā ritēja jau 6.kārta.

Mingazovs debitēja spēlē pret Čehijas čempioni "Sparta", iznākot uz maiņu 67.minūtē pie 0:1. "Sparta" uzvarēja ar 2:0, abi vārti pazīstamajam Lafatam. Jau nākamajā spēlē Mingazovs iznāca "Jablonec" sākumsastāvā un tika nomainīts 72.minūtē, kad viņa komanda zaudēja "Pribram" ar 0:1. Atlikušajā laikā "Jablonec" izrāva 4:1(!) uzvaru... "Jablonec" pagājušajā sezonā ieņēma 11.vietu, bet šobrīd ar 4-1-2 ieņem negaidīti augsto 3.vietu aiz "Viktora" un "Sparta".


, 2014-09-15 02:14, pirms 10 gadiem
Lai Ruslanam izdodas! Latvijas futbola labā izdarījis daudz un Skonto pēdējos gados vilcies uz saviem pleciem kā līderis, neskatoties uz to, ka vēl tik jauns. Mingazova cīņa līdz galam un piespēle Karašauskam uzvaras nesošajos vārtos pār Liberecas Slovan Rīgā ir tiešs apliecinājums viņa spējām un gan jau tieši pēc tās spēles Jablonec viņu ievēroja. Virslīgas līmeni jau labu laiku bija pāraudzis un beidzot atradis patiesi labu vietu, kur turpināt karjeru. Labi, ka nepalika Anzhi, tagad spēlē rietumos ar labām iespējām izsisties vēl augstāk.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.
Mirklis pēc Roterdamas "Feyenoord" vārtu guvuma. Foto: Pieter Stam de Jonge/EPA/Scanpix

"Feyenoord" ar 6:0 saplosa "Ajax"; Glāzgovas derbijā vārtu birums; "Sporting" tuvojas titulam

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās lielklubu derbiji Nīderlandes "Eredivisie", Skotijas Premjerlīgā un Portugāles meistarsacīkstēs.