Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Aizraujošā Krievijas Superkausā "Spartak" pieveic dzelzceļniekus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Aizraujošā Krievijas Superkausā "Spartak" pieveic dzelzceļniekus
Maskavas "Spartak" futbolisti pēc triumfa Krievijas Superkausā
Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Šovakar Krievijas Superkausa izcīņā Krievijas čempione Maskavas "Spartak" papildlaikā ar 2:1 uzveica Maskavas "Lokomotiv", izšķirošos vārtus 113. minūtē gūstot nīderlandietim Kvnsijam Promesam.

Pagājušajā sezonā Maskavas "Spartak" pēc 16 gadu pauzes izcīnīja Krievijas Premjerlīgas titulu, kas šai komandai bija kopumā 22. Krievijas/PSRS čempiontituls. Maskavas "Lokomotiv" tiesības piedalīties Krievijas Superkausa izcīņā nopelnīja, pateicoties triumfam pagājušās sezonas Krievijas kausa izcīņā.

Pirmais puslaiks aizritēja ātrā un aizraujošā futbolā, abām komandām bieži veidojot labas vārtu gūšanas izdevības. 11. minūtē sitienam ar galvu lieliski pieslēdzās "Lokomotiv" komandā spēlējošais peruānis Džefersons Farfans, bumbai trāpot pa vārtu pārliktni. "Spartak" atbildēja ar savām iespējām, tomēr brazīlieša Luisa Adriano, kaboverdieša Ze Luiša un daudzsološā nīderlandieša Kvinsija Promesa sitienus pēdējā brīdī apturēja vai nu vārtsargs, vai aizsardzība.

Spēle "no vieniem vārtiem uz otriem" turpinājās līdz pat pirmā puslaika noslēgumam. 39. minūtē teicams tālstitiens padevās "Lokomotiv" portugāļu spēlētājam Manuelam Fernandešam, kurš trāpīja pa "Spartak" vārtu stabu. Pēc pirmā puslaika 0:0.

Arī otrā puslaika pirmajā daļā turpinājās uz uzbrukumu tendēts futbols, komandām izveidojot vienu momentu pēc otra. Labākā iespēja šajā puslaikā bija Kvinsijam Promesam, kura sitiens no apmēram desmit metru attāluma atdūrās pret vienu no "Lokomotiv" aizsargiem, bumbai pēc rikošeta lidojot vārtu virzienā. Glābējs šajā situācijā bija "Lokomotiv" vārtsargs Giljerme, kurš ar pirkstu galiem tomēr spēja pārvirzīt bumbu prom no saviem vārtiem. Nākamajā minūtē pēc kāda no noteikumu pārkāpumiem abu komandu spēlētāju starpā sākās nelieli asumi, ko spēles galvenais tiesnesis sodīja ar pāris dzeltenajiem plākksteriem.

Pamatlaika noslēgumā abas komandas sāka pagurt, vairāk nogurumam esot redzamam "Lokomotiv" spēlētāju darbībās - dzelzceļnieki aizsardzības zonā pieļāva daudz kļūdu, kas noveda pie vairākām vārtu gūšanas izdevībām priekš "Spartak" komandas gan pēdējās pamatlaika minūtēs, gan sekojošajā papildlaikā.

Pirmos vārtus šajā spēlē 101. minūtē guva Luišs Adriano, lieliski atbrīvojoties no sava sedzēja un vēlāk viens pret viens apspēlējot "Lokomotiv" vārtsargu Giljermi. 113. minūtē spartakieši dubultoja savu pārsvaru, Kvinsijam Promesam ar asu un precīzu sitienu vārtu tuvajā stūrī panākot 2:0. Arī tas šajā spēlē nebija viss - "Lokomotiv" pēc trim minūtēm vienus vārtus atguva (Manuels Fernandešs). "Spartak" gan spēja pārsvaru noturēt un izcīnīt Krievijas Superkausu. Jāatzīmē, ka Krievijas Premjerlīgas sezona sāksies jau rītdien.

Maskavas Spartak - Maskavas Lokomotiv 2:1 (0:0, 0:0)
Vārti: Adriano 101', Promess 113' - Fernandešs 116'.
Spartak: Rebrovs, Džikija, Boketi, Ješčenko, Kombarovs, Popovs (Ananidze 71'), Fernando, Glušakovs, Promess, Ze Luišs (Melgareho 91'), Adriano.
Lokomotiv: Giljerme, Kvirkvelia, Pejčinovičs, Barinovs, Farfans, Tarasovs (Mirančuks 103'), Ignatjevs, Deņisovs (Kolomejcevs 111'), Fernandešs, Mirančuks, Arī.
Sitieni (vārtu rāmī): 17 (11) : 10 (6)
Bumbas kontrole (%): 60 : 40
Pārkāpumi: 22 : 23
Stūra sitieni: 13 : 3
Aizmugures: 1 : 1

     [+] [-]

, 2017-07-15 00:52, pirms 7 gadiem
Aizraujoši, ka aizrauj.

     [+] [-]

, 2017-07-15 06:42, pirms 7 gadiem
Justovič - "dēļ triumfa"???
Sēdies, divi!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-15 09:16, pirms 7 gadiem
Tas vismaz ir futbols, salīdzinot ar Latvijā redzamo!

  -1 [+] [-]

, 2017-07-15 09:38, pirms 7 gadiem
voldza35 rakstīja: Tas vismaz ir futbols, salīdzinot ar Latvijā redzamo!
šī milzu izmestā nauda, gan nepalīdz izlasei būt īpaši spēcīgākai par Latvijas izlasi..

     [+] [-]

, 2017-07-15 15:24, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: šī milzu izmestā nauda, gan nepalīdz izlasei būt īpaši spēcīgākai par Latvijas izlasi..
Es diemžēl domāju, ka mūsu izlasei diemžēl ir ļoti līdz Krievijas līmenim... Krievijas izlase, lai arī mūžīgi nolaiž luni, spēles pret lielajām valstīm izskatās diezgan līdzvērtīgi...