Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Gjanam un vēl 45 futbolistiem AAE aizliedz neētiskas frizūras

Agris Suveizda

Gjanam un vēl 45 futbolistiem AAE aizliedz neētiskas frizūras
Asamoā Gjans
Foto: AFP/Scanpix

Apvienoto Arābu Emirātu Futbola savienības Disciplinārā komiteja pēc jauno noteikumu pieņemšanas nolēmusi brīdināt 46 AAE čempionāta spēlētājus par neētiskiem matu griezumiem, vēsta BBC un Tuvo Austrumu futbola portāls Ahdaaf.

AAE Futbola savienība iesaistīto spēlētāju klubiem nosūtīja oficiālus brīdinājumus, kas to neievērošanas gadījumā var pārtapt soda naudās un pēc tam arī diskvalifikācijās. Šāds lēmums pieņemts, lai atturētu arābu jauniešus, kuri vēlas līdzināties profesionāliem futbolistiem, no tamlīdzīgu frizūru veidošanas.

Kopumā brīdināti tika 46 spēlētāji, ieskaitot Ganas izlases uzbrucēju Asamoā Gjanu, kurš no Ķīnas kluba "Shanghai" ir izīrēts "Al Ahli" vienībai. Toties izņēmums tika izdarīts Āzijas 2016. gada labākā futbolista Omāra Abdulrahmana gadījumā. Savulaik 2012. gadā Saūda Arābijā, kur ar likumu ir aizliegta mohikāņu tipa frizūra, tiesnesis pirms spēles vārtsargam lika šķirties no neislāmiskā griezuma.

AAE augstākajā līgā ir aizvadītas 18 kārtas, un līdere 14 komandu konkurencē ar 47 punktiem ir "Al Jazira", kas par astoņiem punktiem apsteidz "Al Wasl". Gjans kopš pārejas aizvadījis astoņas spēles un guvis divus vārtus, bet savulaik jau četrus gadus spēlēja šajā čempionātā, kopā ar Abdulrahmanu un viņu pārstāvēto "Al Ain" trīsreiz izcīnot pirmo vietu. Gjans 83 spēlēs guva 95 vārtus un trīsreiz kļuva par līgas labāko snaiperi.

Izmantotie resursi:
Asamoah Gyan deemed to have 'unethical hair' in...

Slēpts komentārs: elfs

  +5 [+] [-]

, 2017-02-15 14:53, pirms 7 gadiem
elf, skūt galvu jāazliedz un īsus matus? esi dzirdeejis par plikpaurību? ko tad ieteiktu darīt? nēsat parūkas?
par aizliegšanu protmas slimi

  +7 [+] [-]

, 2017-02-15 15:15, pirms 7 gadiem
Labi ka tikai soda naudas un diskvalifikācijas, citviet par to varētu galvu nogriezt

  +3 [+] [-]

, 2017-02-15 15:31, pirms 7 gadiem
ar tiem emirātiem visās jomās - viens solis uz priekšu, divi atpakaļ.. no vienas puses grib būt moderni, ģērbties dizaineru drēbēs, braukāt ar zeltītiem vāgiem (Islams nosoda bagātības izrādīšan), bet no otras puses večiem iestādēs jāstaigā taubēs un hefjefos, bucoties uz ielas nedrīkst un tagad vēl šis.. nopietnas identitātes problēmas tam reģionam

  +2 [+] [-]

, 2017-02-15 16:46, pirms 7 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: Labi ka tikai soda naudas un diskvalifikācijas, citviet par to varētu galvu nogriezt
Varētu būt līgas sauklis- ja nenogriezīsi matus, nogriezīsim galvu

  +3 [+] [-]

, 2017-02-15 17:00, pirms 7 gadiem
spekjiss rakstīja: elf, skūt galvu jāazliedz un īsus matus? esi dzirdeejis par plikpaurību? ko tad ieteiktu darīt? nēsat parūkas?
par aizliegšanu protmas slimi
Kur es rakstu, ka jāaizliedz? Iemācies lasīt!

Aptuveni 90% ar skūtu galvu vai ļoti īsiem matiem izskatās pēc totāliem noziedzniekiem vai arī padara sejas pantus raupjus.
Bet ir arī kam piestāv, bet tad jābūt ideālai galvas formai un pievilcīgiem sejas vaibstiem.

Uz vecumu jau faktiski visiem izkrīt vairāk vai mazāk mati. Dabisks process.

Man pašam ir bijušas dažādas frizūras - gan ļoti īss griezums (daži mm), gan vidēja garuma mati dažādi nogriezti. Šobrīd matus ataudzēju (ap 10 cm ir).
Ja ar īso griezumu es izskatījos pēc totāla noziednieka, rajona urlas, tad ar vidēja griezumu bija super. Bet tā kā pārāk liela noņemšanās izvēlējos audzēt garākus, un esmu apmierināts. Labi izskatās.

Es uzskatu, ka šādi aizliegumi ir ļoti dīvaini. Nav nekāda pamatojuma. Vismaz priekš manām acīm krietni glītāk izskatās, nekā vietējo urliku matu griezumi.

Bet es atkārtošos: Matu griezums ir individuāla padarīšana. Ja patīk un piestāv viens vai otrs griezums, tad uz priekšu. Pats es futbolistu vietā neklausītu tādam aizliegumam. Labāk pārceltos uz citu valsti spēlēt.

  -4 [+] [-]

, 2017-02-15 17:13, pirms 7 gadiem
Man pašam ir bijušas dažādas frizūras - gan ļoti īss griezums (daži mm), gan vidēja garuma mati dažādi nogriezti. Šobrīd matus ataudzēju (ap 10 cm ir).
Ja ar īso griezumu es izskatījos pēc totāla noziednieka, rajona urlas, tad ar vidēja griezumu bija super. Bet tā kā pārāk liela noņemšanās izvēlējos audzēt garākus, un esmu apmierināts. Labi izskatās.
Paldies, ka pastaastiji, baigi interesanti!!

  +7 [+] [-]

, 2017-02-15 17:51, pirms 7 gadiem
Ja kaut ko tādu pieņemtu Eiropā, tad katrā futbola klubā 50% princešu izdarītu pašnāvību.

  +7 [+] [-]

, 2017-02-15 17:58, pirms 7 gadiem
Un kāpēc mēs neaizliedzam parandžas???

  -1 [+] [-]

, 2017-02-15 18:18, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Un kāpēc mēs neaizliedzam parandžas???
Pauļus, tas Tu?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-15 21:13, pirms 7 gadiem
Galu galā tas ir sports vai kaut kāda klaunu izrāde? Manuprāt tā frizūru padarīšana ir tīrākā gaiļu un peģiku padarīšana, normāli veči pievērš uzmanību meitenēm nevis savai frizūrai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja