Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

MLS draftā izvēlēts latviešu izcelsmes futbolists Berkolds

Ints Megnis
Ints Megnis

MLS draftā izvēlēts latviešu izcelsmes futbolists Berkolds
Aleks Berkolds treniņā Rīgā. Foto: FK "Aliance"

ASV augstākās futbola līgas (MLS) draftā pirmdien izvēlēts latviešu izcelsmes aizsargs Aleks Berkolds, kurš ir operdziedātāja Paula Berkolda dēls.

MLS superdraftā pirmo divu kārtu spēlētāji tika noteikti pagājušajā piektdienā, bet pirmdien ar konferences zvanu tika aizvadīta arī trešā un ceturtā kārta. Tad arī noskaidrojās, ka Sandjego Štata universitāti absolvējušo Berkoldu trešajā kārtā ar kopējo 68. numuru izvēlējusies Sietlas "Sounders" komanda. 22 gadus vecais latviešu izcelsmes spēlētājs pagājušajā sezonā universitātes komandā nospēlējis visus mačus bez maiņām, bet drīzu ielaušanos "Sounders" sastāvā viņam pašlaik neprognozē. 2016. gadā Berkolds jau spēlējis "Sounders" U23 komandā, tāpēc MLS vienība draftā izvēlējusies sev labi zināmu futbolistu.

Pauls Berkolds, kurš 2015. gadā bija nominēts "Grammy" balvai, dzimis un audzis Sietlā, bet pirmos koncertus Latvijā aizvadījis jau pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados un vēl nesen sniedzis dažādas meistarklases. Viņam ir dēli Aleks un Dāvis, kā arī meita Liāna.

Arī Aleks Berkolds nav aizmirsis par Latviju. Kā vēsta viņa "LinkedIn" profils, 2017. gada vasarā futbolists Latvijā stažējies uzņēmumā "Funderful", bet otrās līgas futbola komanda AFK "Aliance" ziņo, ka šajā laikā Berkolds pie viņiem trenējies un aizvadījis divas spēles.

Pagājušajā sezonā "Sounders" guva ceturto vietu MLS regulārajā sezonā, paliekot pavisam netālu no kvalificēšanās CONCACAF Čempionu līgai. Pēc tam izslēgšanas turnīrā tā apstājās konferences pusfinālā.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-15 15:14, pirms 5 gadiem
Uz izlasi

  +1 [+] [-]

, 2019-01-15 16:27, pirms 5 gadiem
Tikmēr Spartaks turpina bruņoties. Noslēguši līgumu ar Ņikitu Bērenfeldu.

  +3 [+] [-]

, 2019-01-15 16:43, pirms 5 gadiem
Skatoties uz koka kājām izlasē, rodas jautājums - kādēļ šādus perspektīvus jauniešus neaicina?
Nu labi, pārlidojumi pār okeānu nav viegli, bet domāju, ka tas būtu arī kluba interesēs, palaist jauno pasisties pret Eiropas izlasēm.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-15 16:48, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Skatoties uz koka kājām izlasē, rodas jautājums - kādēļ šādus perspektīvus jauniešus neaicina?
Nu labi, pārlidojumi pār okeānu nav viegli, bet domāju, ka tas būtu arī kluba interesēs, palaist jauno pasisties pret Eiropas izlasēm.
Viņš vēl pirms 2 gadiem spēlēja Latvijas 2. līgā. Šaubos, ka kādam no federācijas viņš vispār bija zināms līdz šim.

     [+] [-]

, 2019-01-15 17:10, pirms 5 gadiem
Tagad, lai tik nāk uz Latvijas izlasi un nu tik būs ziedu laiku. Pajāt to, ka ar Amerika var iekļūt PK, lai tik palīdz mums Latvijai spēlēs pret Andorru ! 😂😂

  +2 [+] [-]

, 2019-01-15 19:33, pirms 5 gadiem
Vajag parakņāties pa Lielbritānijas/Vācijas junioru līgām. Varbūt izdodas piesaistīt izlasei kādus talantīgus jauniešus ar lv saknēm, kas varētu un gribētu pārstāvēt Latviju. Sliktāk kā tagad nebūs.