Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Lords" Bentners stāsta par azartspēļu atkarību, strīdu ar Anrī un iesaukas izcelsmi

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"Lords" Bentners stāsta par azartspēļu atkarību, strīdu ar Anrī un iesaukas izcelsmi
Niklass Bentners. Foto: imago/Bildbyra/Scanpix

Niklass Bentners 2005. gadā parakstīja līgumu ar Anglijas Premjerlīgas klubu Londonas "Arsenal". 15 gadus atpakaļ viņš bija viens no talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem Eiropā, bet šobrīd 32 gadus vecais uzbrucējs pārstāv Dānijas ceturtās līgas komandu "Tårnby FF". Intervijā medijam "BBC" Bentners atklāja, ka viņam bijušas problēmas ar azartspēlēm un pastāstīja par strīdu ar "Arsenal" zvaigzni Tjerī Anrī.

"Reizēm šķita, ka tā ir mana atkarība," Bentners stāstīja par azartspēlēm savā dzīvē. "Man vienmēr šķita, ka es kontrolēju situāciju, bet bija viena nakts, kas bija kā pagrieziena punkts priekš manis. Es sapratu, ka šis dzīves stils nav tāds, kādu es vēlos. Kad biju savainots, es nespēju gūt tās emocijas, kādas guvu, spēlējot 60 tūkstošu skatītāju priekšā, bet, kad devos uz kazino, sajutu līdzīgas emocijas. Jo augstākas likmes, jo lielāks adrenalīns. Bija reize, kad biju zaudējis jau 450 tūkstošus eiro, bet tad atspēlējos un nakti noslēdzu ar aptuveni 45 tūkstošu eiro zaudējumu. Devos uz viesnīcas numuru un sapratu, ka azartspēlēm jāpieliek punkts. Negribēju būt viens no tiem, kuri karjeras laikā nopelnīto naudu zaudē, jo nav draudzējušies ar savām smadzenēm."

Bentners "Arsenal" pievienojās, kad viņam bija vien 16 gadi. Tolaik komandas lielākā zvaigzne bija francūzis Anrī. "Bija treniņš, un uzdevums bija izmantot divus pieskārienus," dānis atminējās situāciju, kad izvērtās strīds ar Anrī. "Anrī izpildīja trīs pieskārienus, un es viņam aizrādīju par to. Viņš man lika aizvērt muti. Es to nespēju pieņemt un atbildēju viņam ar ko līdzīgu. Ar to viss nebeidzās, jo pēc treniņa Anrī atnāca pie manis un mums bija gara saruna. Tajā brīdī sapratu savu kļūdu, jo biju jauns. Turpmākos trīs mēnešus es netrenējos ar pirmo komandu."

2009. gadā ziņoja, ka Bentners satiekas ar Dānijas karaliskās ģimenes pārstāvi. Tolaik viņam izveidojās iesauka "Lords Bentners". "Sākumā man šī iesauka likās laba, tad bija periods, kad man tā riebās, bet šobrīd es saprotu, ka tā ir daļa no manis," futbolists teica. "Tas radās, pateicoties manai bijušajai draudzenei, bet šobrīd tas jau ir kļuvis par sava veida zīmolu. Bija laiks, kad gribēju, lai mani tā nesauc, bet, kad sapratu, ka tas neizdosies, tad izdomāju, ka jāturpina peldēt pa straumi."

2018. gadā par taksista piekaušanu Bentners tika sodīts ar 50 dienām cietumā. Dānis komentēja šo dzīves notikumu: "Tas bija laiks, kad varēju daudz ko pārdomāt. Es sapratu, ka man ir jāuzraksta par sevi grāmata. Vēlējos pārdot savu dzīves stāstu cilvēkiem, lai tas kalpotu kā mācība citiem. Tās bija 50 garlaicīgas dienas, kuru laikā trenējos un rakstīju savu grāmatu."

Karjeras laikā dānis spēlējis vairākos Anglijas klubos – "Arsenal", "Birmingham City", "Sunderland" un "Nottinhgam Forest". Tāpat 32 gadus vecais uzbrucējs karjeras laikā aizvadījis deviņas spēles Turīnas "Juventus" sastāvā, 31 spēli Vācijas "Wolfsburg" rindās un 57 spēles Norvēģijas komandā "Rosenborg". Aizvadītajā gadā viņš pievienojās Dānijas "Copenhagen", bet šajā komandā nospēlēja vien sešas spēles. Šobrīd 32 gadus vecais uzbrucējs pārstāv Dānijas ceturtās līgas komandu "Tårnby FF"

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-14 15:00, pirms 3 gadiem
GOAT
Bet Transfermarket gan saka, ka šis ir beidzis karjeru, laikam tā 4. līga skaitās amatieru.

     [+] [-]

, 2020-11-14 16:26, pirms 3 gadiem
fagcentrs rakstīja: GOAT
Bet Transfermarket gan saka, ka šis ir beidzis karjeru, laikam tā 4. līga skaitās amatieru.
Jā, tie ir amatieri

     [+] [-]

, 2020-11-14 18:09, pirms 3 gadiem
Tāpat arī, Lordam Bentneram pieder Ginesa pasaules rekords pēc tam, kad viņš guva ātrākos vārtus (6 sekundes) nākot uz maiņu.

     [+] [-]

, 2020-11-14 19:53, pirms 3 gadiem
hulkman rakstīja: Tāpat arī, Lordam Bentneram pieder Ginesa pasaules rekords pēc tam, kad viņš guva ātrākos vārtus (6 sekundes) nākot uz maiņu.
The Dane came off the bench to score a bullet header from a corner and in doing so, set a Guinness World Record with the fastest goal ever scored by a substitute, timed at 1.8 seconds.

     [+] [-]

, 2020-11-14 22:54, pirms 3 gadiem
Viens no retajiem huligāniem - talantiem, ar kuru Vengers tā īsti netika galā.