Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Treneris: "Mani atlaida tāpēc, ka nepiekritu piedalīties nelegālās darbībās"

Treneris: "Mani atlaida tāpēc, ka nepiekritu piedalīties nelegālās darbībās"
Sandejs Olise
Foto: naijafootballplus.com

Nīderlandes otrās līgas futbola klubs "Fortuna" trešdien pavēstīja, ka no galvenā trenera amata atbrīvo nigēriešu speciālistu Sandeju Olise. Vēlāk treneris savā "Twitter" kontā atklāja, ka atlaišanas iemesls esot atteikšanās piedalīties pretlikumīgās darbībās.

"Kluba menedžments pieņēma šādu lēmumu tāpēc, ka ilgu laika periodu treneris atkārtoti izturējās nepieļaujami pret atsevišķām personām mūsu organizācijā," sacīts kluba oficiālajā paziņojumā. "Vairāki mēģinājumi mainīt viņa uzvedību cieta neveiksmi un radās situācija, kurā nav iespējams strādāt. Kluba valde vēlas uzsvērt, ka atbrīvošana nav saistīta ar rezultātiem laukumā. Trenerim bija sliktas attiecības ar spēlētājiem un personālu. Klubs pauž nožēlu par šādu lēmumu, tomēr kluba intereses stāv pāri visam citam."

Olise, kurš savulaik kā spēlētājs aizvadīja labu karjeru Eiropas spēcīgāko līgu klubos un 1996. gadā ar Nigēriju triumfēja Atlantas olimpiskajās spēlēs, par "Fortuna" galveno treneri kļuva 2016. gada nogalē. Šajā sezonā komanda cīnās par atgriešanos Nīderlandes elitē un pēc 24 kārtām ar 44 punktiem ieņem trešo vietu 20 komandu konkurencē. Lai iekļūtu elitē, jāizcīna pirmā pozīcija.

"Fortuna" piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas, bet nākamo spēli aizvadīs piektdien, savā laukumā uzņemot piektajā vietā esošo "Telstar", kas atpaliek vien par uzvaras tiesu.

Vēlāk pats Olise savā "Twitter" kontā publicēja ierakstu, piedāvājot savu versiju par atbrīvošanas iemesliem. "Es apstiprinu: Ņemot vērā manu atteikšanos piedalīties nelikumīgās darbībās "Fortuna" klubā un pārkāpt likumu kluba ārzemju īpašnieki mani atbrīvojuši no trenera pienākumiem. Man žēl mūsu burvīgo līdzjutēju, manus spēlētājus un mūsu smago darbu cīņā par tikšanu uz virslīgu."

43 gadus vecais Olise kā treneris iepriekš strādājis arī Beļģijas klubā "Vervietois", bet no 2015. līdz 2016. gadam vadīja Nigērijas valstsvienību.

"Fortuna" klubs pieder cilvēkiem no Turcijas.

Izmantotie resursi:
Daily Post - Nigeria News, Nigerian Newspapers


, 2018-02-14 21:33, pirms 6 gadiem
Fortuna neuzsmaidija
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.