Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

FK "Smiltene/BJSS" trīs minūšu laikā zaudē divus vārtus un piekāpjas "Upesciemam"

FK "Smiltene/BJSS" trīs minūšu laikā zaudē divus vārtus un piekāpjas "Upesciemam"
Elvja Teremko (uzbrukuma smailē) gūtie vārti nepalīdzēja "Smiltene/ BJSS" komandai pārspēt SK "Upesciems"

Foto:
Māra Strokša

Piektdienas vakarā Smiltenē "Tepera" stadionā tika aizvadīta 14. kārtas spēle Latvijas futbola čempionāta otrās līgas Vidzemes reģiona turnīrā, kurā līdervienību cīņā FK "Smiltene/ BJSS"ar rezultātu 1:2 atzina SK "Upesciems" pārākumu. Smilteniešu labā vienīgos vārtus otrajā puslaikā guva Elvis Teremko.

Kā jau ziņojām iepriekš piektdienas spēlei "Tepera stadionā" bija ļoti liela nozīme, jo laukumā tikās turnīra tabulas pirmajā un otrajā vietā esošās komandas. Pirms šīs spēles pirmajā pozīcijā atradās SK "Upesciems", kas 12 spēlēs izcīnījusi 27 punktus, savukārt "Smiltene /BJSS" astoņās spēlēs ieguvusi 22 punktus. Abu komandu iepriekšējā tikšanās Upesciemā noslēdzās ar negaidīti pārliecinošu smilteniešu uzvaru 7:2, tomēr toreiz spēles pirmajā pusē ritēja ļoti līdzīga cīņa, brīžiem pat daudz bīstamāk uzbruka tieši SK "Upesciems", un tikai beigās Smiltenes komandai izdevās ar ātrumu apspēlēt pretinieku un izcīnīt graujošu uzvaru.

Mājiniekiem šajā spēlē iztrūka vairāki vadošie spēlētāji. Traumu dēļ spēlēt vēl nevarēja Dāvis Gaigals un Reinis Sebris, bet citu iemeslu dēļ ierindā nebija Daira Zariņa, Jāņa Akmina un Andra Bogdanova. Jāpiebilst, ka veselības problēmas bija vēl vairākiem komandas pamatsastāva spēlētājiem, tomēr par spīti tam viņi devās laukumā. Uz laukuma pamatsastāvā izgāja arī komandas galvenais treneris Andis Rozītis, kurš ieņēma aizsarga pozīciju.

Spēle iesākās samērā līdzīgi, tomēr nedaudz vairāk bumbu kontrolēja viesi. Viņiem arī puslaika sākumā divās epizodēs pēc kārtas bija bīstami momenti, kad pēc stūra sitieniem un cīņas vārtu priekšā bumba abas rezies lidoja nedaudz pāri Dagņa Sausā sargātajiem vārtiem. Puslaika turpinājumā aktivizējās arī smiltenieši, izveidojot vairākus bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Labas iespējas atkāt rezultātu bija komandas uzbrucējiem Edgaram Jansonam un Elvim Teremko, tomēr veiksmīgi nospēlēja viesu aizsargi un vārtsargs. Puslaika beigās bumbu pārmaiņus kontrolēja abas komandas. "Upesciema" vienībā lielisku individuālo meistarību demonstrēja kādreizējais Latvijas virslīgas čempions Edijs Daņilovs, kurš nogādāja precīzas piespēles savas vienības uzbrucējiem. Vienām no tām "Upesciema" rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Duļevskis izrāvās vienatnē pret Sauso, tomēr pārspēt viņu nespēja. Tikmēr laukuma pretējā pusē spēcīgs un precīzs sitiens padevās Jānim Rubenim, ko gan pretinieku vārtsargs tvēra. Pēc pirmā puslaika rezultāts 0:0.

Otrā puslaika sākums līdzīgi kā pirmās 45 spēles minūtes pagāja līdzīgā cīņa. Mājinieki centās spēli veidot ar daudz piespēlēm, savukārt "Upesciema" vidējās līnijas spēlētāji centās uzbrukumā smailē izvirzīt Duļevski. Spēles 57 minūtē, pēc veiksmīgi izpildīta soda sitiena bumbu savu vārtu priekšā atsita viesu vārtsargs. Cīņa pie vārtiem meistarīgākais izrādījās Teremko, kuram izdevās pārspēt "Upesciema" vārtsargu, tādējādi panākot 1:0. Uzreiz pēc ielaistajiem vārtiem šķita, ka viesi salūzīs, tomēr tā nenotika. Aizvien vairāk bumba atradās Smiltenes komandas laukuma pusē. Diemžēl 76. minūtē, redzot, ka no vārtiem nedaudz bija izgājis Sausais, pretinieku komandas pussargs Daņilovs ar spēcīgu tālsitienu no 30 metriem raidīja bumbu nedaudz zem vārtu pārlikņa, panākot izlīdzinājumu. Pēc ielaistajiem vārtiem mājinieki nedaudz apjuka, par ko "Upesciema" vienība smilteniešus sodīja jau pēc trijām minūtēm, kad pēc rikošeta soda laukumā, Ivars Šķēle otro reizi raidīja bumbu Sausā sargātajos vārtos, izvirzot savu komandu vadībā. Turpinājumā "Smiltene/ BJSS" futbolisti centās atspēlēties. Laba iespēja bija Teremko, tomēr otro reizi pārspēt pretinieku vārtsargu viņam neizdevās. "Upesciems", turpretim, spēlēja lēni un maksimāli ilgi pieturēja bumbu. Spēles izskaņā, lai arī kā centās mājinieki panākt kaut neizšķirtu, tomēr tas neizdevās, tādējādi tika piedzīvots zaudējums sīvākajiem konkurentiem ar rezultātu 1:2. Jāpiebilst, ka neskatoties uz lietaino laiku šo spēli klātienē vēroja vairāk nekā 100 skatītāji, kas ir vairāk nekā jebkurā citā mājas spēlē šajā sezonā.

Kā pēc spēles pastāstīja Futbola kluba "Smiltene/ BJSS" komandas galvenais treneris Andis Rozītis, sacīja ka tikai grūtībās parādās raksturs. Šajā spēlē bija jāspēlē caur nevaru, jo komandu nomocījušas traumas un citas likstas. Treneris arī teica, ka komandas vidējais vecums ir tikai 18 gadi, kas nozīmē, ka puiši vēl tikai mācās spēlēt nobriedušu spēlētāju futbolu. Rozītis šajā spēlē savas komandas sastāvā vēlējās izcelt tikai divus spēlētājus Mārtiņu Veģeri un Kārli Ozolu, kas darīja visu ko varēja un cīnījās katrā epizodē līdz galam. Visvairāk treneri neapmierināja tas, ka komanda piemērojās spēles stilam un tempam, tomēr viņš arī sacīja, ka puiši epizodiski nospēlēja ļoti labi.

FK "Smiltene/ BJSS" pamatvārtsargs Dagnis Sausais pēc spēles sacīja, ka pirmais puslaiks komandai izdevās, jo uzdevums bijis neielaist vārtus. Treneris arī komandai sacījis, ka viss būs atkarīgs no pēdējām 30 minūtēm. Par pirmajiem ielaistajiem vārtiem Sausais sacīja, ka neaudz bija izgājis no vārtiem, ko zibenīgi izmantoja pretinieku komandas spēlētājs, bet otrais gols tika ielaists, jo netika nospēlēts līdz galam aizsardzībā. Vārtsargs arī sacīja, ka komandu ļoti ietekmē tas, ka trūka vairāku pamatsastāva spēlētāju, tomēr arī ar šiem spēkiem bija iespēja uzvarēt.

SK "Upesciems" komandas pussargs Edijs Daņilovs, kurš savas karjeras laikā ir kļuvis par Latvijas virslīgas čempionu, kā arī iekļauts valsts izlases kandidātu sarakstā, pēc spēles sacīja, ka viņa komanda šajā spēlē bija labāka gan pirmajā, gan otrajā puslaikā. Daņilova prāt galvenais faktors, kas izšķīra spēles likteni bija tas, ka "Upesciemā" pieci -seši spēlētāji ir spēlējuši augstākā līmenī un ir ar labu pieredzi. Par saviem gūtajiem vārtiem spēlētājs teica, ka tajā epizodē nedaudz kļūdījās vārtsargs, tādēļ atlika tikai iesist vāru augšējā stūrī. Pretinieka spēli Daņilovs vērtēja pozitīvi. Viņš sacīja, Smiltenes komandas puiši ar lielu azartu. Uz provokatīvu jautājumu vai spēlētājs piekristu spēlēt Latvijas izlasē centra pussarga pozīcijā Edijs sacīja, ka treneris Starkovs viņu neaicinās uz izlasi, jo iepriekš spēlētājs atteicās pārstāvēt izlasi, tā iemesla dēļ, ka par viņu atcerējās tikai 28 gadu vecumā, kad arī tika atteikts izlasei.

Pēc šīs spēles vadību turnīra tabulā saglabā SK "Upesciems", kas par astoņiem punktiem apsteidz FK "Smiltene/ BJSS". Tomēr jāņem vērā, ka smilteniešiem ir četras spēles rezervē. Nākamo spēli Smiltenes komanda aizvadīs piektdien, 19. augustā, kad savā laukumā sacentīsies ar astotajā vietā esošo " OSC -Fortuna" komandu no Ogres.


"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix
3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.
Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix
2

Vārtsargam rupja kļūda, Mesi atgriešanās neglābj no izstāšanās no CONCACAF Čempionu kausa

CONCACAF Čempionu kausā, ko agrāk dēvēja par Čempionu līgu, noskaidroti visi pusfinālisti. Šonakt atbildes spēlēs uzvarēja Meksikas klubi "Pachuca" un "Monterrey", sasniedzot nākamo kārtu.
Dāvis Ikaunieks. Foto: FA Šiauliai

Ikaunieka un Dubras vienības savstarpējā cīņā zaudē kārtējos punktus

Lietuvas A līgā futbolā noslēgusies septītās kārtas izspēle, šodien laukumos cīnoties trim latviešu futbolistiem.