Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Trabuki: "Pārrunas par Terija līgumu ar Maskavas "Spartak" ir beigušās, gaidām lēmumu"

Rolands Eliņš

Trabuki: "Pārrunas par Terija līgumu ar Maskavas "Spartak" ir beigušās, gaidām lēmumu"
Džons Terijs
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Latvijas Virslīgas čempionvienības Jūrmalas „Spartaka” līdzīpašnieks Marko Trabuki aktīvi iesaistīts šobrīd skaļākajā darījumā Krievijas futbola pasaulē, proti, slavenā angļu futbolista Džona Terija pārejā uz Maskavas „Spartak”. Kā Trabuki apgalvojis krievu medijiem, Krievijas vīza Terijam jau nokārtota un spēlētājam atlicis vien pieņemt galīgo lēmumu par pārcelšanos uz Maskavu.

Marko Trabuki ir kazahu izcelsmes futbola aģents un funkcionārs no Itālijas, kurš vairākus gadus saistīts arī ar Latvijas futbolu. Lai arī publiski viņš nav ticis īpaši izcelts, Trabuki kopš 2012. gada ir reģistrēts kā viens no SIA „FK Spartaks” īpašniekiem un daļu turētājiem, un neoficiāli arī tiek raksturots kā galvenais kluba vadītājs.

Trabuki arī cieši saistīts ar Maskavas „Spartak”, un ar viņa gādību realizēti vairāki transfēri starp abiem klubiem, taču šobrīd viņš Maskavas „Spartak” pārstāv daudz lielākā darījumā, proti, Anglijas futbolista Džona Terija potenciālajā piesaistē. Trabuki bija kopā ar Teriju, kad viņš izgāja medicīniskās pārbaudes, un šodien bija Londonā, kur veica pēdējās pārrunas ar angļu futbolistu.

„Pārrunas ir beigušās,” Trabuki telefonsarunā komentēja krievu medijiem. „Vakar Terijs saņēma Krievijas vīzu. Tagad gaidām tikai viņa galīgo lēmumu.”

Kā apgalvoja Trabuki, galvenais darījuma sarežģījums ir saistīts ar Terija ģimeni, kurai pārcelšanās uz Krieviju būtu ļoti nopietns solis. „Viņa ģimene visu mūžu dzīvojusi Londonā, izņemot pēdējo gadu, kad tā dzīvoja Birmingemā. Tagad, kad sāka tuvoties brīdis pārcelties uz Krieviju, viņa ģimene sāka šaubīties. Neapšaubāmi, ka svarīgs ir bērnu faktors. Viņiem ir ap 12 gadu. Ja būtu vēl mazuļi, tad pārcelties būtu vieglāk, bet tagad Džons nevēlas viņus piespiest atstāt Londonu,” sacījis Trabuki.

Trabuki arī norādīja, ka no Terija galīgais lēmums tiek par to, vai doties uz Maskavas „Spartak”, tiek sagaidīts šodien. Trabuki prognozēja, ka Terija iespēja beigās tomēr parakstīt līgumu ar „Spartak”, ir 50%, lai gan dažas dienas iepriekš Maskavas kluba vadību bija daudz pesimistiskāka, norādot, ka šāda iespēja ir ne lielāka par 10%.

Krievu mediji iepriekš vēstīja, ka abas iesaistītās puses pēc Terija medicīniskajām pārbaudēm panākušas vienošanos, taču Terijs pēc atgriešanās Londonā paaugstinājis savas prasības. Abas puses vienojās par 1.9 miljoniem mārciņu par vienu sezonu (apmēram 2.1 miljoniem eiro), taču Terijs vēlējies paaugstināt savu algu līdz vairāk nekā trim miljoniem mārciņu par sezonu.

37 gadus vecais Terijs ir viens no 21. gadsimta slavenākajiem un titulētākajiem Anglijas futbolistiem. Viņš piecas reizes triumfēja Premjerlīgā „Chelsea” sastāvā, aizvadīja 78 spēles Anglijas izlasē, bet iepriekšējo sezonu pavadīja Anglijas pēc spēka otrajā līgā „Aston Villa” sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/football...