Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Van Bastens veselības problēmu dēļ atkāpsies no "Alkmaar" trenera amata

Agris Suveizda

Van Bastens veselības problēmu dēļ atkāpsies no "Alkmaar" trenera amata
Marko van Bastens
Foto: AFP/Scanpi

Marko van Bastens veselības problēmu dēļ atkāpsies no Nīderlandes kluba AZ "Alkmaar" galvenā trenera amata, vēsta Nīderlandes laikraksts De Telegraaf. Klubs oficiālu paziņojumu pagaidām nav sniedzis.

Marko van Bastens par "Alkmaar" galveno treneri kļuva pēc iepriekšējās sezonas beigām, amatā nomainot Diku Advokātu, kurš tagad vada Serbijas izlasi. Tomēr 28. augustā van Bastens veselības problēmu dēļ uz nenoteiktu laiku pārtrauca trenera darbu, un nīderlandiešu leģendu amatā aizvietoja viņa asistenti. Pēcāk Alkmāras klubs paziņoja, ka van Bastenam atlabšanas periods pagarināts līdz 14. septembrim.

Kaut arī Nīderlandes kluba vadība neatklāj van Bastena nestrādāšanas patiesos iemeslus, vietējie mediji lēš, ka leģendārajam spēlētājam ir paātrināta sirdsdarbība. Prese ziņo, ka šādas problēmas van Bastenam ir jau kopš nelaimes šā gada jūlijā, kad nomira viņa tēvs.

Van Bastens, kuram oktobrī apritēs 50 gadi, trenera karjeru sāka Amsterdamas "Ajax" sistēmā, 2003. gadā stājoties pie dublieru komandas stūres. Pēc gada van Bastens kļuva par Nīderlandes izlases galveno treneri, vadot komandu gan 2006. gada Pasaules kausā, gan 2008. gada Eiropas čempionātā. Pēc tam viņš kļuva par "Ajax" galveno treneri, pēc nepilna gada atkāpjoties no amata. Iepriekšējās divas sezonas van Bastens vadīja "Heerenveen".

"Alkmaar" Nīderlandes čempionāta jaunajā sezonā četrās spēlēs ir izcīnījusi divas uzvaras un ar sešiem punktiem ieņem astoto vietu 18 komandu konkurencē. Paredzams, ka par van Bastena pilntiesīgu aizvietotāju kļūs viņa asistents Alekss Pastors.

Izmantotie resursi:
Reconstructie Van Basten en AZ | Az | Telegraaf.nl

  -1 [+] [-]

, 2014-09-12 15:14, pirms 10 gadiem
Oranžo LEĢENDA!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-15 10:07, pirms 10 gadiem
Vēlēsim veselību!!!