Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Par spēles sarunāšanu tiek apsūdzēts FIFA kategorijas tiesnesis no Krievijas

Rolands Eliņš

Par spēles sarunāšanu tiek apsūdzēts FIFA kategorijas tiesnesis no Krievijas
Sergejs Lapočkins. Foto: fc-anji.ru

Krievijas mediji vēsta, ka par spēles sarunāšanu aizdomās tiek turēts futbola tiesnesis Sergejs Lapočkins. Tiek vēstīts, ka lietas izmeklēšanā sadarbībā ar UEFA piedalās arī Latvijas policija, taču tas nav apstiprināts.

Sergejs Lapočkins, kurš atzīts par gada labāko tiesnesi Krievijā un ir FIFA pirmās kategorijas tiesnesis, tiek turēts aizdomās par spēles notikumu ietekmēšanu ar mērķi gūt labumu no veiktajām likmēm totalizatorā. Viņš pavisam nesen bija galvenais tiesnesis Krievijas Premjerlīgā, kur septītajā jūlijā Maskavas „Spartak” spēlēja neizšķirti 1:1 pret Maskavas „Lokomotiv”. Šajā spēlē uz „Spartak” vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens, pret kuru „Spartak” treneris Tedesko protestēja tik asi, ka pats tika izraidīts no spēles.

Krievijas portāls „Metaratings.ru”, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka Lapočkins tiek turēts aizdomās par spēles notikumu ietekmēšanu. Tiek norādīts, ka lietas izmeklēšana sākusies Latvijā, kur vietējā policija aizturējusi bijušo futbola tiesnesi Pāvelu Stipidi, kurš arī tiek turēts aizdomās par krāpnieciskām darbībām sakarā ar spēļu sarunāšanu. Tiek ziņots, ka aizdomas par spēļu sarunāšanu ir UEFA pārstāvjiem, kuri darbojas sadarbībā ar Latvijas policiju.

Portālam Sportacentrs.com svētdienā ar Valsts Policijas mediju daļu sazināties neizdevās, kamēr Latvijas Futbola federācijā norādīja, ka LFF nav iesaistīta šajā lietā un neko apstiprināt vai noliegt attiecīgi nevar.

„Metaratings.ru” ziņo, ka UEFA tuvākajās dienās grasās izskatīt šo lietu Ētikas komitejā, tāpat lietu ierosinājusi Krievijas Futbola federācija, tiesa, neatceļot Lapočkinu no šīs nedēļas nogales spēles tiesāšanas, kur viņš nozīmēts VAR tiesneša pozīcijā. Saistība starp Stipidi un Lapočkinu un viņu kopēju darbību sakarā ar spēļu sarunāšanu gan vēl neesot pierādīta.

Stipidi pats Krievijas medijam „Championat” kategoriski noliedzis, ka kādreiz būtu bijis aizturēts Latvijā un ka būtu piedalījies spēļu sarunāšanā vai ietekmēšanā. „Savas dzīves 63 gados ne reizi neesmu bijis Latvijā. Mani neviens nekad nav arestējis. Pilnīgākās muļķības. Man liekas, ka šeit viss grozās ap to, ka Lapočkins parādīja, ka ir vīrietis un izraidīja Tedesko uz tribīnēm. Tā ir nelietība no to cilvēku puses, kuri šīs lietas izdomāja. Es dzīvoju Krasnodarā, četrus mēnešus neesmu nekur braucis, visu laiku sēdēju mājās.”

Izmantotie resursi:
https://metaratings.ru/news/arbitra...
https://www.championat.com/football...
https://www.championat.com/football...
https://www.sports.ru/football/1086...