Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Fans sarūpē pacēlāju un no liela augstuma skatās savas komandas spēli

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Fans sarūpē pacēlāju un no liela augstuma skatās savas komandas spēli
Tomašs Žoļkevičs vēro maču. Foto: Krystyna Pączkowska / slaskwroclaw.pl

Polijas futbola čempionātā pēc koronavīrusa pauzes atsākušies mači, kas tagad tiek aizvadīti bez skatītāju klātbūtnes. Vroclavas "Slask" līdzjutējs Tomašs Žoļkevičs (45) šonedēļ sarūpēja pacēlāju, lai klātienē varētu redzēt savas iecienītās komandas izbraukuma spēli pret Plockas "Wisla" - 2:1. Pacēlāja izmantošanas pasākums bija labi izplānots, ieradās vairākas policijas mašīnas, taču netraucēja futbola cienītāju.

Visa Polija saka, ka tavs atbalsts bija visaugstākajā līmenī. Pacēlies virs stadiona vairāk nekā 22 metrus.
- 10 pēdējos gados esmu izlaidis tikai divus izbraukuma spēles. Šis bija vēl viens mačs, kas man bija jāredz. Gribēju arī parādīt, kādā situācijā mēs esam kā atbalstītāji. Tas bija protests, jo mēs tagad ciešam. Dzīvē esmu apņēmības pilns un cenšos sasniegt savus mērķus. Pēc čempionāta atsākšanās nevarēju iekļūt Vroclavas stadionā. Pēc tam notika mačs Gdiņā, uz to es pasūtīju 30m pacēlāju, taču man neizdevās, jo stadionam blakus esošās kompānijas būvju dēļ nebija iespējams tur novietot pacēlāja automašīnu.

Vai nebija bail no augstuma?
- Domāju, ka neviens līdzjutējs nebaidītos. Es tikai gribēju redzēt spēli, mans mērķis nebija parādīt sevi. Koncentrējos uz laukumu, gribēju būt kopā ar savu komandu.

Kad "Slask" guva vārtus, nebija bīstami priekā lēkāt?
- [Smejas.] Nē, nē, 22 metru augstumā es turējos pie margām un bļāvu. Bet man bija jāturas. Savulaik gadījās, kad pēc "Slask" vārtu guvuma man bija jābrauc uz slimnīcu, jo priekā lecu un izmežģīju kāju.

Tas viss bija labi jāizplāno un jāorganizē.
- Jā, plānu sastādīju pirms divām nedēļām. Secināju, ka Plockā ir ideāli apstākļi, lai to izdarītu. Izrādījās, ka pacēlāja īpašnieks bija Plockas "Wisla" jauniešu komandas treneris, viņš nolēma man iedot pacēlāju bez maksas, bija jāsamaksā tikai pacēlāja operatoram [100 zloti jeb apmēram 22.47 eiro]. Jau pirms divām nedēļām zināju, ka pasākums izdosies.

Policija tevi netraucēja?
- Man bija jautri, jo pēc piecām minūtēm parādījās pirmā policijas automašīna. Viņi uzreiz devās pie operatora, bet izrādījās, ka interesējās par pacēlāja īrēšanas pakalpojumu. Pēc tam ieradās vēl dažas policijas mašīnas, kas tika izvietotas ap pacēlāju. Cilvēki smaidīja, māja ar rokām un runāja ar policistiem, kuri vēroja, ko es daru. Man bija vienalga, vēroju maču, tikai pārtraukumā skatījos uz leju.

Pēc mača bija kādas problēmas ar policiju?
- Nē. Biju pārsteigts, jo domāju, ka 3-4 stundas sēdēšu kaut kur policijas iecirknī. Tur bija situācija, ka parādījās vairāki "Wisla" fani, kuri vēroja maču no ietves. Viņi centās redzēt laukumu caur dažām plaisām, nedarīja neko nelikumīgu. Kādā brīdi policisti piegāja klāt un kaut ko pierakstīja. Tad nu domāju, ka man kādu laiku būs jāpaliek Plockā. Kad pēc mača nolaidos lejā, pēdējā policijas mašīna aizbrauca. Biju pārsteigts.

Vai plāno atkārtot skatīšanos no pacēlāja?
- Gribētu, lai nebūtu tādas vajadzības. Vēlos izbaudīt iespēju doties uz maču kopā ar citiem līdzjutējiem.

Izmantotie resursi:
polsatsport.pl
wroclaw.gosc.plt
slasknet.com

  +2 [+] [-]

, 2020-06-12 23:38, pirms 4 gadiem
Lūk, tas ir īsts līdzjutējs. Viņš nelamāja valdību vai federāciju, bet izdomāja problēmai oriģinālu risinājumu.

     [+] [-]

, 2020-06-14 15:17, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Lūk, tas ir īsts līdzjutējs. Viņš nelamāja valdību vai federāciju, bet izdomāja problēmai oriģinālu risinājumu.
Viņš nav latvietis